FC-Utrecht.org
Home » Teams » Selectie » Wedstrijdverslagen Eerste Elftal » 19 04 2015 FC Utrecht FC Twente

 

 

 

FC Utrecht heeft zich vanmiddag in de Galgenwaard opgewerkt naar de veilige middenmoot van de eredivisie. De ploeg van de vertrekkende coach Robby Alflen versloeg FC Twente met 1-0. Sébastien Haller maakte na 55 minuten de winnende treffer.

 

 

FCUtrecht-FCTwente2014-20151.jpg

 

 

Zowel Robby Alflen als Alfred Schreuder stuurde een elftal het veld op met aanvallende bedoelingen. Logisch, omdat FC Utrecht nog niet helemaal veilig was en FC Twente ondanks de puntenaftrek nog een kleine kans had op deelname aan de Play-Offs. De eerste kans was voor de bezoekers (Luc Castaignos), de eerste grote kans was echter voor FC Utrecht (Rubio Rubin). Een voortreffelijke reflex van doelman Nick Marsman hield de jonge Amerikaan van scoren af. Toen waren er nog geen tien minuten verstreken.

 

 

FCUtrecht-FCTwente2014-20152.jpg

 

 

De rest van de eerste helft domineerde FC Twente. Dat was vooral te danken aan Hakim Ziyech, de man in vorm, en Youness Mokhtar. Hun acties waren vaak dreigend. Dat FC Utrecht schadevrij de rust haalde was de verdienste van de uitstekend keepende Robbin Ruiter en van Kai Heering die, nadat Mokhtar op de paal had geschoten, de rebound van Ziyech van de doellijn haalde.

 

 

FCUtrecht-FCTwente2014-20153.jpg

 Het duel bleef ook na de rust aantrekkelijk. FC Twente viel aan, maar werd nauwelijks gevaarlijk. FC Utrecht loerde op de counter, kreeg meer zelfvertrouwen en rook steeds nadrukkelijker een kans op de overwinning. Dat resulteerde in de 55e minuut in de 1-0. Haller tikte een doorgekopte hoekschop van dichtbij binnen. Het Franse fenomeen had het duel kort daarna kunnen beslissen. Hij mocht alleen op het doel af maar stiftte de bal tegen doelman Marsman aan.

 

 

 

FCUtrecht-FCTwente2014-20154.jpg

 FC Twente vond daardoor moed voor een slotoffensief. Ziyech zag vrije trappen net naast gaan of gered worden, invaller Felipe Gutiérrez raakte de paal, Andreas Bjelland had geen succes en Marc van der Maarel kopte een bal uit het Utrechtse doel. En zo trok FC Utrecht uiteindelijk de 1-0 overwinning over de streep.

 

 

FCUtrecht-FCTwente2014-20155.jpg

 

 

Op de persconferentie was Robby Alflen realistisch. “Ik, en met mij de hele ploeg, heb altijd het vertrouwen gehouden dat we niet in gevaar zouden komen dit seizoen. Maar ik zag toch dat de koppies een beetje gingen hangen bij de jongens na alle, voor ons, negatieve uitslagen van dit weekend. In de eerste helft hebben we te weinig druk gezet op FC Twente, dat de bal te makkelijk en te snel rond kon laten gaan. We scoorden uiteindelijk uit een corner, maar hebben natuurlijk ook kansen tegen gekregen. Deze winst hebben we met kunst en vliegwerk over de streep getrokken. Ik wil mijn ploeg dan ook een enorm compliment geven. Ze hebben alles gegeven en hebben laten zien mentaal sterk te zijn. We boekten vandaag een wellicht wat gelukkige overwinning, maar dat maakt de blijdschap niet minder groot.”

 

 

FCUtrecht-FCTwente2014-20156.jpg

 

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft FC Utrecht een voorsprong van acht punten op NAC Breda, dat de zestiende plaats bezet en heeft bovendien een veel beter doelsaldo.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.