FC-Utrecht.org
Home » Teams » Jong FC Utrecht » Wedstrijdverslagen Jong FC Utrecht » 10 08 2015 Jong FC Utrecht Jong Achilles'29

 

 

 

Voor Jong FC Utrecht is het echte werk begonnen. De mannen van Robbin Pronk willen graag meespelen om de plaatsen 2-5 in de competitie, zodat zij zich plaatsen voor de nieuw te vormen Tweede Divisie. De kampioen van de competitie promoveert naar de Jupiler League, terwijl de nummers zes en lager volgend jaar zullen uitkomen in de Topklasse.

 

JongFCUtrecht-JongAchilles292015-20161.jpg

 

Jong FC Utrecht begint tegen Jong Achilles'29 goed aan de wedstrijd. Al na acht minuten komt het team op voorsprong als Andreas Ludwig de bal na een opening van Darren Rosheuvel vanaf twintig meter diagonaal binnenschiet. Jong FC Utrecht krijgt daarna een groot aantal kansen en tien minuten na de openingstreffer is de wedstrijd al beslist. Sam Witteveen, voormalig jeugdspeler van FC Utrecht, legt de doorgebroken Andreas Ludwig neer in het strafschopgebied en kan vertrekken. Rubio Rubin schiet de strafschop onberispelijk binnen, zodat Jong FC Utrecht na achttien minuten een 2-0 voorsprong heeft en een man meer op het veld.

 

JongFCUtrecht-JongAchilles292015-20162.jpg

 

Jong Achilles'29 lijkt daarna rijp voor de slacht. Jong FC Utrecht krijgt de ene kans na de andere en in de 28e minuut is het opnieuw raak. Darren Rosheuvel geeft de bal voor vanuit een vrije trap en Rico Strieder kopt de bal binnen: 3-0. Voor de rust wordt het ook nog bijna 4-0 als Issa Kallon keihard op doel knalt, maar doelman Van Beers weet de bal nog met zijn vingertoppen uit het doel te houden.

 

JongFCUtrecht-JongAchilles292015-20163.jpg

 

Ook in de tweede helft krijgt Jong FC Utrecht voldoende kansen, maar het team speelt erg slordig. In de 63e minuut wordt het zelfs 3-1 als Kursad Sürmeli, na een handsbal van Peterson, een strafschop benut. Jong FC Utrecht speelt de wedstrijd daarna in een rustig tempo uit. “Dat laatste uur moeten we gauw vergeten. De drie punten zijn het voornaamste dat we aan vanavond hebben overgehouden”, is Robbin Pronk na de wedstrijd duidelijk in zijn commentaar.

 

JongFCUtrecht-JongAchilles292015-20164.jpg

 

Jong FC Utrecht - Jong Achilles’29 3-1 (3-0)
8. Andreas Ludwig 1-0
19. Rubio Rubin (strafschop) 2-0
28. Rico Strieder 3-0
63. Kursad Sürmeli (strafschop) 3-1

 

Gele kaarten: Giovanni Troupée, Issa Kallon en Kristoffer Peterson (allen Jong FC Utrecht).

Rode kaart: 18. Sem Witteveen (Jong Achilles’29).

Toeschouwers: 350.

Scheidsrechter: Carel van den Heuvel.

 

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Giovanni Troupée, Myenty Abena, Darren Rosheuvel, Yannick Cortie; Andreas Ludwig, Rico Strieder, Mark Diemers; Kristoffer Peterson, Rubio Rubin, Issa Kallon.

 

Opstelling Jong Achilles’29:
Simon van Beers; Samuel Babadi (72. Daniel Ramezani), Barry Beijer, Jordy van Kerkhof, Dylan Peperkamp; Omid Popalzay, Kursad Sürmeli, David Driessen (46. Ruben de Bruin), Hielke Penterman (76. Mitchell Zwartepoorte); Robin Deckers, Sem Witteveen.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.