In een spannende wedstrijd heeft de O16 van FC Utrecht vandaag de leeftijdsgenoten van Ajax met een 3-1 nederlaag terug naar Amsterdam gestuurd. Bij rust was de stand 3-0.

De wedstrijd opende met een bijzonder aanvallend Ajax. Het team kreeg twee grote kansen, maar de FC Utrecht-keeper hield zijn team op de been. Vanaf de 14e minuut sloeg de wedstrijd om. FC Utrecht kreeg druk op de bal en kwam steeds meer te spelen op de helft van Ajax. Nadat de Ajax-keeper was gewisseld vanwege een blessure, werd de op deze wissel volgende corner keihard binnen geschoten door een van de FC Utrecht-verdedigers. FC Utrecht drukte door en kwam niet veel later op een 2-0 voorsprong. Een goal die vooraf werd gegaan door zeer goed druk zetten, waarbij het team erg goed samenwerkte en daarmee Ajax tot balverlies dwong. Met deze goal was het nog niet gedaan, want met een goed geplaatste vrije bal schoot de FC Utrecht-spits zijn team nog voor rust naar een 3-0 voorsprong. Hoewel de kansenverhouding in de eerste helft ongeveer gelijk was, leken de passie en strijd waarmee FC Utrecht in deze 1e helft speelde het verschil te maken.

De tweede helft begon met een grote kans voor FC Utrecht. 1 op 1 met de Ajax-keeper slaagt de Utrecht-aanvaller er echter niet in de bal op doel te krijgen. Vanaf dat moment nam de druk op het FC Utrecht-doel met de minuut toe. Het team slaagde er, in tegenstelling tot de eerste helft, niet meer in druk op de bal te krijgen en liet Ajax daarmee steeds meer in het spel komen. Achttien minuten voor tijd leidt dit tot de 3-1. Waar te verwachten viel dat Ajax nu extra aan zou zetten, kon FC Utrecht toch weer wat controle over de wedstrijd krijgen en verplaatste het spel zich meer naar het midden van het veld. FC Utrecht komt nog goed weg wanneer Ajax de lat raakt, maar krijgt even later zelf ook nog een kans om in opnieuw een 1 tegen 1 met de Ajax-keeper de wedstrijd helemaal in het slot te schieten. Beide teams weten echter niet meer te scoren, waardoor de ploegen met een 3-1 eindstand het veld verlaten.