FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2013 oktober » Simone van de Weerd goud waard voor Utrechtvrouwen

 

 

 

Ze moest van trainer Jürgen Schefczyk op de bank beginnen bij de wedstrijd tussen FC Utrecht Vrouwen tegen PEC Zwolle Vrouwen. Toch had Simone van de Weerd een groot aandeel in de 1-3 zege van haar ploeg. Ze was indirect betrokken bij de 1-2 van Wendy Mulder en maakte zelf op prachtige wijze de derde Utrechtse treffer. “Ik dacht niet na en haalde in één keer uit.”

Van de Weerd begon op de bank omdat ze de laatste training voor de wedstrijd had gemist. “Ik was nog bezig met een patiënt”, liet de 21-jarige, die co-schappen moet lopen na het duel in Zwolle weten, aan Voetbal Centraal. “Dat liep allemaal wat uit en daarom kwam ik pas een kwartier voor tijd op de training.” Dus moest ze reserve staan, was trainer Schefczyk resoluut. Ondanks dat Van de Weerd niet vanaf de aftrap op het veld stond, vervulde ze een belangrijke rol in Zwolle.

Bij het tweede doelpunt van de Domstedelingen had ze nog een bescheiden aandeel - ze veroverde de bal en gaf de voorassist - , maar haar treffer mocht er absoluut zijn. “Die bal viel gewoon voor m’n voeten”, beschreef Van de Weerd haar treffer. “Ik kon hem aannemen en vervolgens uithalen.”

Het doelpunt van Van de Weerd was fantastisch, het spel van haar ploeg voor rust zeker niet. Dat vond ook Schefczyk. “We liepen veel te veel achteruit”, analyseerde de oefenmeester. “We waren te slordig op het middenveld. Het gevolg was dat we op onze eigen helft kwamen te voetballen." In de tweede helft was het beter wat FC Utrecht Vrouwen liet zien. “Toen zetten we wel druk. Dankzij onze speelwijze boekten we uiteindelijk een overwinning."

En met de drie punten in de tas heeft FC Utrecht Vrouwen vertrouwen getankt. Met de wedstrijd tegen FC Twente Vrouwen in het vooruitzicht is dat lekker. “Dat wordt een lastig potje, maar we zullen ons echt niet af laten slachten”, blikte Schefczyk vooruit. “En ik geloof dat ik Simone maar weer op de bank zet, want dat heeft deze keer prima uitgepakt.” De reactie van Van de Weerd was duidelijk: “Nou, daar moet we het nog maar eens even over hebben!”

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen