FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 augustus » FC Utrecht O19 wint Zilveren Bottertoernooi

 

 

 

Het Zilveren Bottertoernooi is dit jaar een prooi geworden voor FC Utrecht. De eredivisie A1 junioren van de club uit de Domstad bonden achtereenvolgens FC Volendam, AZ en Almere City FC aan de zegekar. Als tweede eindigde het eveneens in de eredivisie uitkomende AZ, dat Almere City FC en FC Volendam versloeg. Op de gedeelde derde plaats eindigden Almere City FC en FC Volendam. Beide ploegen speelden tegen elkaar gelijk (1-1) en ook in doelsaldo (1-5) deden ze niet voor elkaar onder.

 


Bart Ramselaar van FC Utrecht mocht de prijs in ontvangst nemen die behoorde bij de beste speler van het toernooi. De prijzen werden uitgereikt door de topscorer van de Jupiler League, Robert Muhren, die de dag ervoor de complete doelpuntenproductie voor zijn rekening nam voor FC Volendam in de uitwedstrijd tegen FC Oss, 0-4. Bloemen waren er voor Hans Bakker die de organisatie van het – prima verlopen -Zilveren Bottertoernooi op zijn schouders had genomen.

Uiteraard ging de belangstelling van de meeste bezoekers uit naar de verrichtingen van de A1 junioren van FC Volendam. Zij openden het Zilveren Bottertoernooi tegen de uiteindelijke winnaar FC Utrecht. Alhoewel de Domstedelingen sterker waren en vooral in de eerste helft van de 2×20 minuten durende wedstrijd scoringskansen wisten te creëren, hield de thuisclub tot aan de slotfase kans op een gelijkspel. Dankzij een doelpunt in de eerste helft van Bart Ramselaar (afstandschot over de kansloze doelman Marlon Coco heen) sloot FC Utrecht het openingsduel af met een 1-0 overwinning.


Uitslagen:
FC Volendam - FC Utrecht 0-1 (Bart Ramselaar)
AZ - Almere City 1-0 (Nick Doodeman)
FC Volendam - Almere City 1-1 (0-1 Pablo Paulino Rosario, 1-1 Jordy Hilterman)
FC Utrecht - AZ 2-0 (Nick Hak 1-0, Sem Witteveen 2-0)
FC Utrecht - Almere City 3-0 (1-0 Nick Hak, 2-0 Karim Loukili, 3-0 Virgil Smith).
FC Volendam - AZ 0-3 (0-1 Jeremy Helmer, 0-2 Michael Breij, 0-3 Jan Willem Tesselaar).


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen