FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 januari » Sébastien Haller is onder de indruk van FC Utrecht

 

 

 

Een nieuw gezicht in de selectie van FC Utrecht: spits Sébastien Haller. FCUtrecht.nl sprak met de 20-jarige Fransman in Spanje, waar de Utrechters momenteel op trainingskamp zijn.

 


“Met mijn fysieke kracht, mijn balvastheid en mijn scorende vermogen wil ik van waarde zijn voor de ploeg.” Het woord is aan Sébastien Haller. Twintig jaar jong, nog maar. Maar met toch al een goede twee seizoenen ervaring in de Franse Ligue 2 in zijn bagage. De veelvoudig jeugdinternational maakte bij AJ Auxerre en de Franse nationale jeugdploegen veel indruk. En deed dat ook tijdens zijn eerste trainingen in het tenue van FC Utrecht.


Dat positieve gevoel is wederzijds, zo blijkt in de lobby van Hotel Asia Gardens, waar hij met behulp van de als tolk fungerende teamgenoot Edouard Duplan zijn verhaal doet. “FC Utrecht is een goed voetballende ploeg”, vertelt Haller, die de Utrechters in het AFAS Stadion met eigen ogen met 0-3 van AZ zag winnen, vlak voor de winterstop. “Het is een heel aanvallend team, dat ligt mij wel. Ik ben onder de indruk van FC Utrecht.”


Het is zijn intentie, uiteraard, om op zijn beurt indruk te gaan maken op het Utrechtse publiek. “Maar last van druk heb ik niet”, zegt hij kalm. “Ik wil plezier hebben en uitstralen als ik speel. En ik zal alles doen wat er van me verwacht wordt.”


“Bij AJ Auxerre kwam ik, na een trainerswisseling, niet meer zo vaak aan spelen toe”, vervolgt Haller. “Des te fijner vind ik het nu om te voelen dat ik gewaardeerd word. Ik kijk er dan ook naar uit om in de Eredivisie te spelen. Daarin wordt sneller gevoetbald dan in de Franse Ligue 2, en ook meer open. Nederlandse clubs maken er een spektakel van. Dat ligt mij wel.”

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen