FC-Utrecht.org
Home » Jeugdpagina » Jeugdactiviteiten » FC Utrecht en FC De Bilt organiseren talentendag

 

 

 

FC Utrecht organiseert in samenwerking met RAC-club FC De Bilt een talentendag voor jonge voetballer die geboren zijn vóór 1 januari 2007. Deze dag staat onder leiding van Ron Groenewoud en Koos van Tamelen. Jeugdscouts van zowel FC De Bilt als FC Utrecht zijn aanwezig om de talenten te beoordelen.


 

FC De Bilt is op 12 juni 1997 ontstaan uit een fusie van BVC, FAK en Bilthoven. De club telt ongeveer 1.300 leden. Het vlaggenschip, Zaterdag 1, werd onlangs voor de tweede keer op rij kampioen en speelt volgend seizoen in de tweede klasse. FC De Bilt wil met zijn jeugdselectieteams minimaal in de eerste klasse uitkomen.

De talentendag staat onder leiding van Ron Groenewoud en Koos van Tamelen. Groenewoud was in het verleden trainer van onder meer Sparta, sc Heerenveen en FC Groningen en het Nederlands amateurelftal. Van Tamelen speelde jarenlang als prof bij FC Utrecht, was jeugdtrainer en hoofd opleiding bij die club en runt sinds enkele jaren Voetbalschool Utrecht.


 

Tijdens de talentendag kun jij de trainers van FC de Bilt en de scouts van FC Utrecht je kwaliteiten laten zien. Misschien levert het je een plekje op in één van onze selectieteams van volgend seizoen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om een partijtje te voetballen.

Verschillende spelers maakten in het verleden via FC De Bilt de overstap naar het betaald voetbal. De bekendste is Hans van Breukelen. Hij leerde keepen bij BVC, ging naar FC Utrecht en werd in 1988 Europees Kampioen met PSV en Oranje. Maar, bijvoorbeeld ook Joost Broerse, speler van de kersverse bekerwinnaar PEC Zwolle, begon met voetballen bij FAK, evenals Wim Flight en Edwin de Kruijff. In de jeugd van FC Utrecht spelen verschillende spelers die van FC De Bilt afkomstig zijn: Guido Janssen (O19), Robin de Kruijff (O13), Kaya Versteegh (O12), Arie Broersma (O11) en Bram Toonen (O10) zijn hier mooie voorbeelden van.


Inschrijven
Heb je er zin in? Speel je nog niet bij FC De Bilt en ben je geboren vóór 01-01-2007? Schrijf je dan in door vóór 20 mei een e-mail te sturen naar mjveldhuizen@gmail.com. Vermeld in je e-mail de volgende gegevens:

  • Je voor- en achternaam,
  • Je geboortedatum,
  • Het e-mailadres en het telefoonnummer waarop jij en/of je ouders te bereiken zijn,
  • De club en het team waarvoor je momenteel actief bent.

Wij verwachten je op woensdag 21 mei om 18.00 uur op ons sportcomplex aan de Laan van Weltevreden in De Bilt. Na een korte kennismaking en uitleg gaan we tot 20.00 uur per leeftijdscategorie lekker voetballen. Natuurlijk is deelname aan onze talentendag gratis.

Informatie
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Martin Veldhuizen via mjveldhuizen@gmail.com of 06-10965695.