02 november 2013

Willem ll / RKC O19 - FC Utrecht O19 0-3

Op de uitstekende grasmat van Willem II/RKC in Waalwijk legden de Utrechters een puike partij voetbal neer. Er werd dominant gespeeld en ook het positiespel was goed. Een puntje van kritiek kan misschien zijn dat de ruststand (0-2) hoger had gekund. Het werd uiteindelijk een 0-3 overwinning. Omdat Twente en Heerenveen verloren en Sparta genoegen moest nemen met een gelijkspel, doet FC Utrecht O19 weer volop mee in de strijd om het kampioenschap.

In het begin van de wedstrijd zag het er niet naar uit, dat FC Utrecht O19 vanmiddag de volle winst zou grijpen. Want al in de 3e minuut moest doelman Menno Heus handelend optreden, na een snelle uitbraak van de Tilburgers/Waalwijkers.

Aan de andere kant, in de 12e minuut, werd Cedric Badjeck met een lepe steekbal door Joey Papamelodias voor doelman Jordy Taal gezet. Badjeck had verschillende opties maar koos uiteindelijk de verkeerde. Hij werd van de bal gelopen en de enorme kans was daarmee weg. Tien minuten later herhaalde dit zich. Nu kwam Willem II/RKC gevaarlijk door nadat er een grote kans voor de Domstedelingen (via Gyrano Kerk) niet werd benut.

In de 26e minuut werd de ban gebroken. Cedric Badjeck was er aan de rechterkant vandoor en hij gaf de bal strak en laag voor. Bij de 2e paal dook Gyrano Kerk op en hij rondde de aanval fraai af: 0-1. Twee minuten later was de score verdubbeld. Verantwoordelijke daarvoor was Burak Burak, die zijn optreden in de basiself bekroonde met een goede goal. Daaraan vooraf ging een 1-2tje met Hamza Boukhari. Even later had de partij al in het slot gegooid kunnen worden, als Cedric Badjeck zijn vizier op dat moment op scherp had staan. Zijn schot ging net naast. Tegen het einde van de 1e helft was wel duidelijk dat de gasten het beste van het spel hadden.

De rust gebruikte coach Robin Pronk om zijn spelers een compliment te maken voor het spel in het eerste bedrijf, maar hij hamerde er wel op door te pakken als het om scoren gaat. En inderdaad, de ruststand had veel hoger kunnen en moeten zijn.

De 2e helft begon voor Willem II/RKC met een corner, die voor gevaar zorgde. De aanval smoorde echter; de bal ging voorlangs. En het aantal kansen en mogelijkheden voor de Utrechters bleef toenemen. Zoals in de 60e minuut als in een uitstekende aanval Cedric Badjeck wordt ingespeeld en hij Carlos Groen in stelling brengt. Het schot wordt geblokt en Hamza Boukhari jaagt de afvallende bal te gehaast en hoog over.

De eindstand werd in de 67e minuut neergezet door Maarten de Lange. Ook nu weer een zeer goed opgezette aanval die daaraan vooraf ging. Het begon bij Collin Seedorf, die Gyrano Kerk met een lage strakke bal de diepte in stuurde. Kerk speelde vervolgens ook strak in en bij de 1e paal was Cedric Badjeck er als de kippen bij om binnen te werken. Jammer genoeg voor hem werd deze bal goed verdedigd. Maar de afvallende bal was prooi voor Maarten de Lange en hij tekende dus voor de 0-3.

De laatste 20 minuten is FC Utrecht eigenlijk niet echt meer in de problemen geweest, zodat de 3 punten mee gingen naar de Domstad. Trainer Pronk herhaalde na afloop wat hij in de rust al had gezegd: “Een compliment voor het gehele team, maar in het bijzonder voor de voorwaartsen. Vandaag waren zij in staat goed samen te werken. Dan zie je ook dat het allemaal gemakkelijker gaat. Een prima overwinning en een goede opsteker voor volgende week”.

Volgende week wordt de laatste poulewedstrijd voor de Nike Cup gespeeld. Tegenstander in Rotterdam is dan RJO/FE Feyenoord A2. Aanvang 15.00 uur op Varkenoord.

Willem II/RKC A1 - FC Utrecht O19 0-3
26. 0-1 Gyrano Kerk
29. 0-2 Burak Burak
67. 0-3 Maarten de Lange