Jong FC Utrecht is koploper-af in Divisie B. Dat is het resultaat van de puntendeling waarop het uitduel met Jong PEC Zwolle uitdraaide vanavond (maandag): 2-2. De Utrechters staan nu, halverwege de competitie, op de tweede plaats.

Halverwege de tweede helft krijgt Jong PEC Zwolle een inworp, halverwege de helft van Jong FC Utrecht. Wie een Zwolse aanval verwacht, komt bedrogen uit. De bal gaat via drie schijven terug naar doelman Boy de Jong, die het speeltuig op zijn beurt zomaar in de voeten van invaller Rodney Antwi van Jong FC Utrecht schuift. Aan één balcontact heeft Antwi, die een goede invalbeurt maakt, genoeg om de gelijkmaker tegen de touwen te krijgen: 2-2.

Vanaf dat moment jaagt Jong FC Utrecht op de winnende goal, en krijgt het ook diverse kansen op het maken van een derde doelpunt. Maar ofwel met die mogelijkheden wordt niet goed omgesprongen, ofwel doelman De Jong staat zijn mannetje. Een scherp counterend Jong PEC Zwolle krijgt op zijn beurt ook de nodige kansen, maar mede dankzij enkele goede optredens van keeper Mike Havekotte blijft ook een derde doelpunt voor de beloften van De Blauwvingers achterwege.

Een gelijkspel is zodoende de uitkomst van het treffen tussen de hekkensluiter en de koploper van Divisie B. En dat is, gezien het spelbeeld, wel terecht. Het eerste halfuur is voor de Zwollenaren, die via een uithaal van Soufyan Moro al snel op voorsprong komen (1-0) en in de persoon van Wouter Marinus zelfs hun leidende positie versterken: 2-0.

In het tweede gedeelte van de wedstrijd is Jong FC Utrecht beter, al heeft het wel wat hulp nodig bij het vinden van de aansluiting. Die krijgt het na een krap halfuur van linksback Karel IJzerman, die met zijn hoofd een door Gyrano Kerk voorgezette bal dusdanig van baan doet veranderen, dat De Jong kansloos is. Een 2-1 ruststand is het resultaat.

Tijdens de laatste dertig minuten van de pot zijn er ondanks een Utrechts veldoverwicht kansen over en weer, maar blijven meer goals achterwege. Door de puntendeling in het IJsseldelta Stadion is Jong FC Utrecht de koppositie kwijt. Die wordt, na zes van de twaalf speeldagen, nu ingenomen door Jong FC Groningen. De terugronde van Divisie B begint voor Jong FC Utrecht komende week, als het op maandag 2 maart op Sportcomplex Zoudenbalch Jong ADO Den Haag ontvangt.

Jong PEC Zwolle - Jong FC Utrecht 2-2 (2-1)
8. Soufyan Moro 1-0
27. Wouter Marinus 2-0
29. Karel IJzerman (eigen doelpunt) 2-1
65. Rodney Antwi 2-2

Gele kaart: Aleksandar Bjelica (Jong PEC Zwolle).