FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » FC Utrecht wint eerste oefenwedstrijd met 0-4 van hoofdklasser SDC Putten


 

 

 

FC Utrecht is de voorbereiding op het nieuwe seizoen vrijdag begonnen met een oefenzege op zaterdaghoofdklasser SDC Putten. De profs uit Utrecht versloegen de Gelderse amateurs in Putten met 4-0.  Het duel begon een half uur later omdat de spelersbus van FC Utrecht in de file stond. Bij FC Utrecht keepte testspeler Filip Bednarek de hele wedstrijd, maar hij kreeg tegen de amateurs te weinig werk om hem goed te kunnen beoordelen.

 

sdcputtenfcutrecht1.jpg

 

Het eerste gevaar kwam zowaar van de thuisploeg, die in de 6e minuut een corner kreeg. Na een kopbal van Rob Buter ontstond er een scrimmage, maar de Puttense schoten werden geblokt. "Dat mag niet gebeuren. De concentratie viel even weg. Dat kan niet. Wij zijn professionals, moeten scherp zijn”, oordeelde Erik ten Hag over die situatie.

 

Het zou bij die ene kans voor SDCP blijven. FC Utrecht trok het spel naar zich toe en schiep kansen. Scheidsrechter Bronsvoort liet doorspelen toen een speler van SDCP hands maakte in het 16-metergebied, even later ging een diagonale schuiver van Klaiber maar net naast en ook Sébastien Haller had de bal bij een Utrechtse tegenaanval voor het inschieten. De keeper was echter op tijd zijn doel uit, waarop Haller in de rebound te lang wachtte en de bal verspeelde. In de 27e minuut was het toch raak. Bart Ramselaar kreeg een goede kans en nadat de keeper het schot had gekeerd stond Yannick Cortie op de juiste plaats om de score te openen.

 

sdcputtenfcutrecht2.jpg

 

Na rust speelde FC Utrecht met een vrijwel geheel ander team. De tweede helft was amper begonnen of de ingevallen rechtsbuiten Gyrano Kerk verraste Niels Pereboom op snelheid, maar de inzet van de aanvaller ging naast. Vervolgens kopte Willem Janssen na een vrije trap net naast en Leon de Kogel schoot over. In de 71e minuut vergrootte De Kogel de voorsprong naar 0-2 na een steekballetje van Willem Janssen.

 

Hiermee was het verzet van de Puttenaren gebroken en Erik ten Hag maande zijn ploeg naar voren voor het laatste kwart van de wedstrijd. Dit leverde nog twee doelpunten op. Eerst scoorde Leon de Kogel uit een strafschop, nadat Gyrano Kerk onreglementair was gestuit. Daarna zorgde Fernando Quesada met een fraaie treffer voor de 0-4 eindstand. Hij krulde de bal in de 88e minuut in de verre hoek.

 

sdcputtenfcutrecht3.jpg

 

SDC Putten - FC Utrecht 0-4 (0-1)
27. Yannick Cortie 0-1
71. Leon de Kogel 0-2
81. Leon de Kogel (strafschop) 0-3
88. Fernando Quesada 0-4

 

Toeschouwers: 1.000.

Scheidsrechter: Wim Bronsvoort.

 

Opstelling SDC Putten:
Manuel Hoogewoning (46. Rutger Broekhuizen); Lars Bakker (65. Rick van den Brink), Rob Buter (62. Steffan Vlietstra), Thomas Amende (72. Jurian van den Brink), Rick van den Brink (46. Niels Pereboom); Boy Boeloerditi (72. Dimitri Djollo), Jurian van den Brink (46. Wouter de Bruin), Quincy van der Leuv (46. Mark Doppenberg); Dimitri Djollo (46. Mike Helsdingen), Rocco Keizer (62. Chris Caane), Jorn Olthuis (46. Djarno Hofland).

 

Opstelling FC Utrecht (eerste helft):
Filip Bednarek; Sean Klaiber, Timo Letschert, Chris Kum, Yannick Cortie; Adam Sarota, Mark Diemers, Bart Ramselaar; Patrick Joosten, Sébastien Haller, Nacer Barazite. 

Opstelling FC Utrecht (tweede helft):
Filip Bednarek; Mark van der Maarel, Timo Letschert, Jelle de Lange, Darren Rosheuvel; Willem Janssen, Sofyan Amrabat, Fernando Quesada; Gyrano Kerk, Leon de Kogel, Rodney Antwi.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.