Vandaag staat onze eerste uitwedstrijd op het programma, iets later dan we gewend zijn, want er wordt pas om 14.20 uur afgetrapt. De tegenstander VVIJ keek uit naar onze komst, op de website van VVIJ was een bericht geplaats dat ze tegen FC Utrecht O10 zouden gaan spelen, en ze riepen op met zoveel mogelijk man te komen kijken. Die boodschap was duidelijk aangekomen, want er stonden een flink aantal toeschouwers langs het veld.

Precies om 14.20 uur kunnen we beginnen, VVIJ begint sterk en de intenties zijn gelijk duidelijk. Toch is de eerste kans die we mogen noteren voor FC Utrecht, de spits schiet de bal, na een goede aanval net naast. Ook de volgende kans is voor FC Utrecht, de centrale verdediger is mee naar voorgekomen en probeert het een keer van afstand, helaas gaat dit schot net over. Het spel golft lekker op en neer, het is een leuke wedstrijd om te zien. VVIJ wil ook wat laten zien en gaat vol in de aanval, de verdediging van FC Utrecht weet de aanval te stoppen maar wel ten koste van een vrije trap. De speler van VVIJ legt de bal klaar, neemt een aanloop en schiet de bal onberispelijk hard binnen, buiten het bereik van de keeper. Zo komt de thuisclub op een 1-0 voorsprong.

FC Utrecht is een beetje overdonderd door de goal, want al snel weet VVIJ de 2-0 te scoren. De spits van VVIJ weet optimaal te profiteren van een miscommunicatie tussen de keeper en verdediger van FC Utrecht. Na de deze twee doelpunten probeert FC Utrecht wat terug te doen, ze zoeken continu de aanval en blijven strijdvaardig, dit levert een paar kansen op. Net voor de rust krijgt FC Utrecht een goede kans via een corner, de spits is alert en weet bij de bal te komen, helaas voor FC Utrecht gaat de kopbal net over.

In de rust krijgt FC Utrecht de kans om weer even bij te komen en scherp te beginnen aan de tweede helft. Het is duidelijk dat FC Utrecht nog steeds voor de drie punten wil gaan, want meteen na het fluitsignaal voor de tweede helft gaat FC Utrecht in de aanval. Dit levert een goede kans op voor FC Utrecht, een schot van de spits raakt de paal. Utrecht was dichtbij de aansluitingstreffer. Ondanks een goed begin van FC Utrecht in de tweede helft is het VVIJ dat als eerste weet te scoren na de rust. De spits van VVIJ laat zien een neusje voor de goal te hebben, want hij onderschept de bal en weet optimaal te profiteren door de 3-0 binnen te schieten.

Toch is het verzet nog niet gebroken bij FC Utrecht, ze blijven opzoek naar een kans, en die komt er ook. De spits is als eerste bij de bal als die de diepte ingespeeld word, en begint dan aan een mooie solo, hij speelt een, twee, drie man uit en schiet onhoudbaar binnen, 3-1. Nu is het VVIJ dat even geen antwoord terug heeft, de dreiging voor de goal bij VVIJ houdt aan en dat levert de 3-2 op. Een mooi geplaats schot van de rechtsbuiten betekent de aansluitingstreffer voor FC Utrecht.

FC Utrecht zet alles op alles om de gelijkmaker te maken, de verdediging van VVIJ moet een vrijetrap weggeven om FC Utrecht te stoppen. Nu is het aan de verdediger van FC Utrecht om zijn vrijetrappen kunsten te laat zien. Hij schiet de bal hard richting de goal, helaas een centimeter te hoog dus gaat de bal net over. De keeper van VVIJ brengt een paar goed redding op kansen van FC Utrecht, maar hij is ook belangrijk voor doelpunten van VVIJ, zijn verre uitrappen blijken erg gevaarlijk te zijn. Ook ditmaal weet hij de bal ver te brengen, de bal komt in de voeten van de spits van VVIJ die bijna alleen staat zodat hij ongehinderd de 4-2 binnen kan schieten.

FC Utrecht geeft niet op en blijft opzoek naar de goal, maar het slotakkoord is voor de thuis club. Een vrijetrap zeilt achter de keeper en dat brengt een 5-2 stand op het bord. De scheids kijkt op zijn klok en fluit voor het einde van de wedstrijd. Zo gaat de eerste uitwedstrijd van FC Utrecht O10 verloren.