FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 juli » Rubio Rubin tekent voor vier jaar bij FC Utrecht

 

 

 

Al enige tijd was hij in Utrecht te bewonderen, maar nu heeft Rubio Rubin zich dan ook daadwerkelijk verbonden aan FC Utrecht. De 18-jarige aanvaller uit de Verenigde Staten heeft in Stadion Galgenwaard een overeenkomst voor vier seizoenen getekend. Jeugdinternational Rubin sluit in eerste instantie aan bij het Jong FC Utrecht van oefenmeester Robin Pronk, maar is gehaald om op termijn het eerste elftal van de club uit de Domstad te versterken.

 


Rubin was het afgelopen seizoen al op proef bij FC Utrecht. Tijdens de trainingen en oefenduels die hij toen afwerkte, maakte hij een uitstekende indruk op de technische staf, zo weet Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff. "Rubio is één van de grootste talenten van de Verenigde Staten. Dat hij enorm talentvol is, hadden wij al gezien tijdens de eerste training die hij op Sportcomplex Zoudenbalch afwerkte", aldus De Kruijff. "Tijdens het vervolg van zijn stage bevestigde hij dat positieve beeld én ontstond een klik tussen de club en Rubio. Wij zien in hem een grote belofte voor de toekomst en het is ook daarom dat wij hem voor vier jaar hebben vastgelegd."

De aanvaller uit Beaverton, Oregon - die uit de voeten kan als spits en aanvallende middenvelder - sloot enkele weken geleden al aan bij Jong FC Utrecht. Hij was één van de vier spelers van de beloftenploeg die door trainer/coach Robby Alflen werd geselecteerd voor het trainingskamp van het eerste elftal.

"Het voelt goed om vanaf nu, na een periode van trainen en het meespelen in oefenduels, in actie te mogen komen voor FC Utrecht in échte wedstrijden", zegt Rubin. "FC Utrecht is een prachtige club. De mensen bij én de ambities van FC Utrecht spreken mij zeer aan. Er was interesse van tal van clubs uit Europa, maar mijn keuze voor FC Utrecht is een heel bewuste. Ik hoop zo snel mogelijk in Stadion Galgenwaard voor het fanatieke publiek van de club te mogen spelen in de Eredivisie."

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen