FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 augustus » FC Utrecht O19 eindigt in middenmoot bij internationaal toernooi

 

 

 

In de Belgische badplaats Oostduinkerke tijdens het internationale Yale Eurofoot toernooi eindigde FC Utrecht O19 op een verdienstelijke 6e plaats. Afgelopen woensdag vertrok FC Utrecht Onder-19 naar de Belgische badplaats Oostduinkerke voor een trainingskamp, gevolgd door deelname aan de 13e editie van het Yale Eurofoot Voetbaltoernooi voor Onder-19 teams. FC Utrecht was samen met Anderlecht, Club Brugge, KV Oostende, AA Gent en West Ham United ingedeeld in groep A.

 


Aan het einde van de 1e dag van het toernooi waren de resultaten na 2 wedstrijden mager. Er werd verloren van RSC Anderlecht en van Club Brugge. Met name in de wedstrijd tegen Brugge zat er meer in, maar liet FC Utrecht zich de kaas van het brood eten. De 2e dag was profijtelijker. Nu 3 winstpartijen tegen AA Gent (1-2), KV Oostende (1-2) en de latere finalist West Ham United (2-1). Met 9 punten bleef de kruisfinale uit zicht, zodat er op de 3e toernooidag werd aangetreden tegen Cercle Brugge dat met 7 punten in Groep 2 de derde plek behaalde. Daarmee bleven zij 1 punt boven stadgenoot Club Brugge, reden voor een klein feestje.

 


De wedstrijd tegen Cercle Brugge was een moeizame, ook al omdat Cercle Brugge speelde om niet te verliezen, het initiatief aan de tegenstander liet en loerde op juist dat ene foutje om vervolgens toe te slaan. Dat lukte hen niet in de reguliere speeltijd. En FC Utrecht had moeite met de verdedigende stellingen, zodat het na een uur voetbal eindigde in een 0-0 gelijkspel. De strafschoppenserie namen de Belgen net iets beter en zo eindigde FC Utrecht O19 op een verdienstelijke 6e plaats.

 


Het verdienstelijke zat ‘m in het totale plaatje van de 5-daagse trip. Trainer Robin Pronk verwoordde het als volgt: “ We hebben een goede prestatie neergezet als je naar het geheel kijkt. We zijn hier gestart met 2 trainingsdagen, waarna we aan het Yale Eurofoot Toernooi zijn begonnen. Dit toernooi is voor ons een perfecte gelegenheid om deze nieuwe en jonge groep op een andere manier aan het werk te zien. Je bent tenslotte 5 dagen met elkaar onderweg en dat levert interessante aspecten op. Het is nu voor de 3e keer dat wij deelnemen en ik moet de organisatie een groot compliment maken. Men is er dit jaar wéér in geslaagd een goed deelnemersveld samen te stellen, de hotelaccommodatie (de ploeg verbleef in Domein Westhoek red.) was uitstekend en de inwendige verzorging prima. Geen moeite is te veel, kortom geweldig!

 


Van de 3 toernooidagen was de 2e dag qua resultaat het beste, maar als ik de gehele trip van 5 dagen overzie zijn we met een goed gevoel teruggekeerd naar Nederland. Het voetbal is naarmate het toernooi vorderde beter geworden. Vergeet niet, we zijn pas op 2/3 van de voorbereiding en we kunnen en moeten nog beter. Dat kan je aflezen aan de uitslagen, maar vooral is belangrijk de manier waarop er gevoetbald werd en naar oplossingen werd gezocht. Dat biedt perspectief.”

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen