FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2013 augustus » Twentesupporters hebben boter op hun hoofd

 

 

 

Vorige week kwam in het nieuws dat een 14-jarige supporter van FC Utrecht door de politie werd aangepakt voor het plaatsen van tweets waarin hij een verwijzing maakte naar de vuurwerkramp in Enschede. De jongen plaatste voorafgaand aan de voetbalwedstrijd tussen FC Twente en FC Utrecht foto's van de vuurwerkramp met daarbij beledigende opmerkingen. 'Zit je lekker voor de buis, vliegt er vuurwerk door het huis', schreef hij bij een foto van de vuurwerkramp. Ook plaatste hij de grievende opmerking 'dooie Tukkers' bij een foto van een dodelijk slachtoffer. De Twentesupporters namen dit niet en meldden de tweets bij de politie.

De jonge supporter, die overigens pas dertien jaar blijkt te zijn, mocht afgelopen zondag niet naar de wedstrijd FC Twente - FC Utrecht en moet deelnemen aan een pedagogisch traject, waarbij hij zal worden gewezen op de impact van dergelijke tweets op de Twentse bevolking. Ook krijgt hij nog een pittig gesprek met FC Utrecht. Het zal van dit gesprek afhangen of de jongen tevens een stadionverbod krijgt.

De jongen blijkt tot zijn daad te zijn gekomen als reactie op een tweet van Twentesupporters waarin een vlag van FC Utrecht werd verbrand. Dat is uiteraard geen excuus voor zijn gedrag en de jongen heeft het waarschijnlijk slechts aan zijn leeftijd te danken dat hij geen veel zwaardere straf heeft gekregen.

Het is echter evenmin erg netjes dat de Twentesupporters die de tweet bij de politie hebben gemeld hierbij hun eigen rol hebben verzwegen. De jonge Utrechtsupporter blijkt sinds het voorval bovendien continu via internet door Twentesupporters te worden uitgescholden en bedreigd. Het toewensen van kanker kan zeer gevoelig liggen bij mensen die de ziekte van dichtbij hebben meegemaakt en ook het uiten van massale bedreigingen aan het adres van een dertienjarige jongen kan een flinke impact hebben. En laat dat nou precies de reden zijn waarom de Twentesupporters de tweet van de Utrechtsupporter bij de politie hadden gemeld. De Twentesupporters hebben dus een flink pak boter op hun hoofd.

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen