FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 januari » Diemers wil speeltijd

 

 

 

Hij vertrok medio 2013 naar FC Utrecht om wekelijks actief te zijn in de Eredivisie, maar tot dusver is Mark Diemers niet tevreden over zijn periode in de Domstad. De 21-jarige middenvelder wil meer speelminuten maken en is uit op een vertrek.

 

markdiemers-1.jpg

Zeven competitieduels, waarvan vier invalbeurten, en één treffer: dat zijn de cijfers van Diemers dit seizoen. De twintiger wil meer. "Ik wil weg. Met de club heb ik afgesproken dat ik op huurbasis mag vertrekken. Over een definitieve transfer is niet gesproken", vertelt Diemers tegenover onze redactie. "Mijn zaakwaarnemer bekijkt momenteel de verschillende opties. Een aantal clubs heeft wel geïnformeerd, maar van concrete interesse is vooralsnog geen sprake."

In de zomer van 2013 had Diemers als speler van SC Cambuur de clubs voor het uitkiezen. De jongeling koos voor FC Utrecht, omdat hij daar veel wedstrijden zou kunnen spelen. "Mijn transfer naar Utrecht is tot dusver een teleurstelling. Ik heb een wedstrijd of 25 gespeeld, maar ik had op meer gehoopt. Ik hoopte hier wekelijks te kunnen spelen, maar dat is niet het geval. En dat is teleurstellend. Ik wil bewijzen dat ik ook in de Eredivisie elke week uit kan blinken. Of ik FC Utrecht iets verwijt? Nee. Natuurlijk vind ik dat ik moet spelen, maar we hebben nog drie andere goede middenvelders. De keuze is aan de trainer."


De jonge Fries heeft zijn zinnen gezet op een overgang naar een andere Eredivisionist. Een stap naar het buitenland is nog te vroeg, zo stelt Diemers. "De Eredivisie is nu perfect voor mij. Het buitenland is iets voor later. Ik wil meer spelen dan nu en als dat niet bij Utrecht kan, dan maar ergens anders. Hopelijk gebeurt er komende dagen nog iets. Zo niet, dan zal ik het de trainer hier zo moeilijk mogelijk maken."

Diemers wil met gepaste stappen naar de top, met als absolute droom een club in het buitenland. "Over een jaar of vijf hoop ik bij een goede Nederlandse club te spelen, een topclub. Ajax, Feyenoord of PSV? Pfoe, het is lastig om daaruit te kiezen. Ajax noemen lijkt me niet verstandig, gezien mijn Utrecht-achtergrond, maar het zijn alle drie mooie clubs."


 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.