FC-Utrecht.org
Home » Teams » Jong FC Utrecht » Wedstrijdverslagen Jong FC Utrecht » 13 04 2015 Jong De Graafschap Jong FC Utrecht

 

 

 

De beloftenploeg van FC Utrecht boekte vanavond (maandag) een even belangrijke als zwaarbevochten overwinning. In Doetinchem was het talententeam van trainer/coach Robin Pronk na een vroege tegentreffer toch te sterk voor Jong De Graafschap: 1-2.

 

Jongdegraafschapjongfcutrecht2014-20151.jpg

 

Een race tegen de klok. Een wedstrijd tegen de tijd en tegen Jong De Graafschap. Tot dat verwordt het uitduel met de hekkensluiter voor koploper Jong FC Utrecht na zes minuten spelen. Want dan is het spits Jeroen Meurs die met een prachtige volley, vanaf toch zeker twintig meter, de 1-0 aantekent. En daarmee, indirect, ook het startsein geeft voor een Utrechtse stormloop.

 

Jongdegraafschapjongfcutrecht2014-20152.jpg


Want winnen, dat is het enige dat telt op het kunstgrasveld van Sportpark Dichteren in Doetinchem voor Jong FC Utrecht. In de Achterhoek is het voor de talenten uit de Domstad zaak voor de tweede keer dit seizoen een driepunter te scoren tegen de beloftenformatie van De Superboeren, om zo op pole position te blijven in de strijd om de titel in Divisie B.

 

Jongdegraafschapjongfcutrecht2014-20153.jpg


Maar zo eenvoudig als het eerder dit seizoen op eigen veld gaat tegen Jong De Graafschap, dat dan met liefst 8-0 wordt geklopt, zo moeilijk komen de Utrechters in Doetinchem tot scoren. Kansen zijn er genoeg, mede dankzij de goede acties en voorzetten van de flankspelers Gyliano van Velzen en Gyrano Kerk. Maar dat laatste zetje, daar ontbreekt het lange tijd aan.

 

Jongdegraafschapjongfcutrecht2014-20155.jpg


Een uur lang, om precies te zijn. Want precies zestig speelminuten na de 1-0, komt Jong FC Utrecht op gelijke hoogte. Kerk draait weg bij zijn directe tegenstander Mischa Boelens, geeft vervolgens ook Mike Propper het nakijken en rondt na een rush van vijftig meter af: 1-1.

 

Jongdegraafschapjongfcutrecht2014-20154.jpg


Vanaf dat moment toont Jong FC Utrecht een fraai staaltje volharding. Het blijft pressie zetten, het blijft pushen en het blijft kansen krijgen. Tien minuten voor tijd levert de Utrechtse overmacht de even verdiende als zwaarbevochten winnende treffer op. Rodney Antwi schuift de bal binnen vanuit de rebound van een schot van Bart Ramselaar en dus lopen de Utrechtse beloften geen averij op in de Achterhoek.

Jongdegraafschapjongfcutrecht2014-20156.jpg

 

Jong De Graafschap - Jong FC Utrecht 1-2 (1-0)
7. Jeroen Meurs 1-0
67. Gyrano Kerk 1-1
79. Rodney Antwi 1-2

 

Gele kaarten: Tom Menting (Jong De Graafschap) en Yemaro Hoogdorp (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 350.

Scheidsrechter: Edwin Boot.

 

Opstelling Jong De Graafschap:
Jasper Heusinkveld; Lars van Roon, Mart de Jong, Mike Propper, Mischa Boelens; Lion Kaak, Soufian Echcharaf, Tom Menting, Santy Hulst; Jeroen Meurs (77. Tigran Gazarjan), Shanti Bedrosian.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Yemaro Hoogdorp, Myenty Abena (60. Nassir El Aissati), Darren Rosheuvel, Yannick Cortie; Bart Ramselaar, Sofyan Amrabat, Hamza Boukhari (65. Erwin de Grot); Gyrano Kerk, Rodney Antwi, Gyliano van Velzen.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.