FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » Jong FC Utrecht slaagt voor eerste serieuze test


 

 

 

Jong FC Utrecht won vorige week de eerste oefenwedstrijd voor het seizoen 2015/2016 met 8-0 van zaterdag-eersteklasser Geinoord. Vandaag staat de jonge formatie van trainer Robin Pronk, diverse spelers van het beloftenteam mogen de voorbereiding meedoen met de A-selectie waardoor Jong FC Utrecht weer is aangevuld met A-junioren, voor een serieuze test. In Emmen wordt aangetreden tegen het eerste elftal van FC Emmen dat vorig seizoen nog als vierde eindigde in de Jupiler League. 

 

FCEmmenJongFCUtrecht2015-2016.jpg

 

“We hebben bewust voor deze wedstrijd gekozen”, zegt Pronk op de website van FC Utrecht. “Het is goed om zo’n partij in de voorbereiding te spelen. Zoals het ook goed was dat we afgelopen seizoen speelden tegen de eerste elftallen van onder meer Fortuna Dusseldorf, FC Eindhoven en Helmond Sport. Ik kijk terug op een heel leerzame middag, een heel leerzame wedstrijd. Daar hopen we er nog veel meer van te spelen dit seizoen.”

 

FCEmmenJongFCUtrecht2015-20161.jpg

 

Voetballend kan Jong FC Utrecht vandaag uitstekend meekomen met FC Emmen en het team krijgt zelfs de nodige kansen op een doelpunt. Op fysiek vlak moeten de jongelingen het echter afleggen tegen de tegenstander, die net even wat slimmer, handiger en meer door de wol geverfd zijn dan de Utrechters als het op duelleren aankomt. Door zeer georganiseerd te spelen weet Jong FC Utrecht de Emmenaren echter van scoren af te houden. De wedstrijd eindigt uiteindelijk zoals die begon, in 0-0.

 

FCEmmenJongFCUtrecht2015-20162.jpg

 

“Je speelt vandaag tegen een team dat bovenin de Jupiler League meedraaide afgelopen seizoen. Dan zie je een heleboel dingen die nieuw zijn voor onze jonge ploeg, met de nodige eerstejaars senioren en A-junioren”, vervolgt Pronk. “Handelingssnelheid, tempo, duelkracht. Je ziet dat de wat oudere jongens in onze ploeg daar vandaag beter mee omgingen dan de jongere jongens. Dat heeft met ervaring te maken. Dat kun je ontwikkelen, simpelweg door het te ervaren”.

 

FcEmmenJongFCUtrecht2015-20163.jpg

 

Jong FC Utrecht belegt komende week een trainingskamp in Rheden, waar het donderdagavond een oefenwedstrijd speelt tegen Jong Newcastle United.

 

 

FC Emmen - Jong FC Utrecht 0-0 (0-0)

 

Toeschouwers: 500.

Scheidsrechter: Eric ten Horn.

 

Opstelling FC Emmen:
Dennis Telgenkamp; Johan Kulhan (77. Danny Bouws), Marcel Seip (77. Jens Jurn Streutker), Tim Siekman, Gaby Jallo (60. Karel IJzerman); Frank Olijve, Sander Rozema (60. Jurjan Mannes), Boy Deul (60. Arjen Hagenauw); Erixon Danso, Marnix Kolder (60. Josip Baric), Rick ten Voorde.

 

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus (46. Bob van der Hoek); Ali Ulusoy (46. Sten Vreekamp), Myenty Abena (64. Enrique Emerencia), Darren Rosheuvel, Robin de Jong (77. Ali Ulusoy); Nassir El Aissati, Erwin de Groot (64. Mitchell van Rooijen), Sinan Keskin (32. Karim Loukili, 90. Gyrano Kerk); Gyrano Kerk (64. Anthony Berenstein), Rodney Antwi (54. Sylla Sow), Hamza Boukhari.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.