FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 april » FC Utrecht heeft de optie op Sébastien Haller gelicht

 

 

FC Utrecht heeft de optie tot koop op aanvaller Sébastien Haller gelicht. De revelatie van de tweede seizoenshelft komt daardoor definitief over van AJ Auxerre. De 20-jarige clubtopscorer ligt nu tot medio 2019 vast bij FC Utrecht.SbastienHaller4-1.jpg

 

Haller voegde zich tijdens de winterstop van dit seizoen bij de selectie van FC Utrecht, dat hem op huurbasis overnam van AJ Auxerre. Sindsdien had de jeugdinternational van Frankrijk er slechts vijftien optredens voor nodig om tien keer te scoren én bereidde hij drie Eredivisietreffers voor. “Het nemen van de optie tot koop op Sébastien was afgelopen winter een bewuste keuze. We zagen de potentie. Die is er nu al uitgekomen. En dan zijn we eigenlijk nog maar net aan het werk met hem”, zegt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff van FC Utrecht. “Het doel van Sébastien is om via FC Utrecht een volgende stap te maken naar de top. Het is aan onze technische mensen om het talent dat hij heeft verder te ontwikkelen.”

“FC Utrecht investeert met het vastleggen van Sébastien in haar toekomst. Dat wij deze transfer zelf kunnen doen, zegt genoeg. FC Utrecht is op de weg terug als voetbalbedrijf en we zijn er trots op dat wij nu zelf deze investering kunnen doen”, aldus Algemeen Directeur Wilco van Schaik.

“We zien de potentie, de talenten en de kwaliteiten van Sébastien”, is De Kruijff stellig. “Dan is het op zijn plaats en gerechtvaardigd om in deze Franse jeugdinternational te investeren. Met Sébastien en Ruud Boymans hebben we nu twee kwalitatief goede spitsen vastliggen voor komend seizoen.”

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.