De wedstrijd tegen PSV A1 was een uitsproken 0-0 wedstrijd. Desondanks bleven de punten in Eindhoven. In de 73e minuut scoorde de thuisploeg, na dankbaar profiteren van een opeenstapeling van foute keuzes die aan Utrechtse kant werden gemaakt.

Het wedstrijdbeeld was gedurende een groot deel van de partij rommelig, onrustig. Er werd aan beide zijden hard gewerkt om de bal te veroveren, om deze vervolgens net zo makkelijk weer prijs te geven. Voor geen van beide doelen wordt het echt gevaarlijk, alhoewel PSV in het 1e kwartier een aantal groede kansen krijgt , maar niet benut. De bezoekers laten zich vervolgens ook gelden. Met name Sten Admiraal kan een aantal keren gevaarlijk doorkomen en een goede voorzet afgegeven. Jammer genoeg stond het vizier van de Utrechtse voorwaartsen niet op 100% scherp.

FC Utrecht krijgt in het verloop van de wedstrijd wel meer grip. Dat openbaart zich ook in de 2e helft. De thuisploeg mag vlot combineren, maar de gasten weten daar goed mee om te gaan. Tot de gewraakte 73e minuut. Nadat voorin knullig balverlies wordt geleden en de bal bij PSV’er Ryan Hiwat belandt, krijgt deze laatste de vrije doortocht. Hij bedient op zijn beurt invaller Waldir Lima Dos Santos, die de 1-0 laat opschrijven.

In de laatste fase van de wedstrijd dringt FC Utrecht nog wel aan, maar komt het niet tot scoren. Trainer Pronk:” De gevolgen van het maken van foute keuzes was nog nooit zo pijnlijk zichtbaar. Het kost ons een punt. Wat zo jammer daarbij is, is dat het al eerder en uitvoerig met betrokkenen werd besproken aan de hand van wedstrijdbeelden. En toch tuinen ze er vandaag wéér in. Het is het verschil tussen “goed” en “top”. Als je “top” bent gebeurd dit je niet. Vandaag waren we op dat vlak niet “top” en dan verlies je de wedstrijd. Volkomen onnodig!”

Volgende week zaterdag is FC Utrecht O19 vrij in verband met een interlandweekeinde. Op 19 oktober pakken ze de draad weer op. Dan komt AZ O19 op bezoek.

PSV A1 – FC Utrecht O19 1-0
73. 1-0 Waldir Lima Dos Santos

Opstelling FC Utrecht O19 Mike Havekotte, Collin Seedorf (78. Sten Vreekamp), Joey Papamelodias (80. Max van der Doelen), Guido Janssen (73. Bryan Zwart), Sten Adminraal, Sofyan Amrabat, Gyrano Kerk, Carlos Groen, Cedric Badjeck, Maarten de Lange (65. Bart Ramselaar), Hamza Boukhari (78. Tom van der Linden)