FC-Utrecht.org

 

 

De Grote FC Utrecht Quiz

Speelronde 4

 

 

 

1. Welke oudspeler speelde in Amerika onder de naam Paki?

 

2. Welke voormalige FC Utrechtspeler is de zoon van een bekende Utrechtse worstelaar?

 

3. Welke twee (oud)spelers hebben via een broer een band met Galatassaray?

 

4. Welke oudspeler had een Italiaanse bijnaam?

 

5. Welke DOS-speler was tevens een verdienstelijk zanger?

 

 

Associatie: Wie zoeken we?

 


6.    Ierland - Zus - Eve of Destruction

 

7.      Verwarmingsmonteur - Sigarenwinkel - Straat

 

8.      Nirvana - Whiskey - Gitaar

 

9.    Juffrouw - Zaalvoetbal - Verkeersongeval

 

10.  Schoonzoon - Club Brugge - Blessure


 

De antwoorden worden volgende week gegeven, onder de vragen van speelronde 5.

 

 

 

Antwoorden Speelronde 3


 

1. In 1989 verongelukte het Kleurrijk elftal. Twee oudspelers van FC Utrecht zijn bofkonten. Eén van hen zou met de vlucht meegaan, maar zag daar door omstandigheden op het laatste moment van af, de ander was aan boord van het vliegtuig maar overleefde de crash. Over wie hebben we het?

Marcel Liesdek was aanvoerder van het Kleurrijk elftal. Hij vertrok een dag later naar Suriname dan de overige spelers omdat hij in onderhandeling was over een nieuw contract en ontliep hierdoor de vliegramp. Edu Nandlal, speler van Jong FC Utrecht, zat wel in het vliegtuig. Hij werd, net als Sigi Lens en Radjin de Haan, uit het vliegtuig geslingerd en ontsnapte daardoor op miraculeuze wijze aan de dood.

 

2. Welke voormalige FC Utrechtspeler werd ontslagen wegens werkweigering?

Emmanuel Nwakire keerde niet direct terug na een interland met het Olympisch elftal van Nigeria, miste hierdoor een wedstrijd en werd door FC Utrecht ontslagen wegens werkweigering.

 

3. Welke oudspeler werd dit jaar in Denemarken getroffen door een hartinfarct?

Jan van Staa. Hij was in Denemarken om te scouten voor FC Twente.

 

4. Welke term gebruikte Bert Jacobs voor slecht voetbal?

Hotseknotsbegonia voetbal

 

5. Welke speler combineerde profvoetbal met een studie psychologie?

 Bob Schepers. Zie ook het interview in de rubriek 'Interviews'.

 

 

Associatie: Wie zoeken we?


6.    Cricket - Engeland - Knie

Cedric van der Gun was tot zijn 15e een verdienstelijk cricketer. Na zijn eerste periode bij FC Utrecht speelde hij twee jaar in Engeland voor Swansea City. Cedric heeft in zijn loopbaan meerdere zware knieblessures gehad.

 

7.      De Bilt - Breda - Vreeswijk

Wim Flight is geboren in De Bilt en speelde daar voor FAK. Behalve voor FC Utrecht speelde hij ook voor NAC in Breda. Als trainer was hij verbonden aan VSV Vreeswijk.

 

8.      Amerika - Kledingzaak - Zweden

In het seizoen 1968-1969 speelde Jørgen Hendriksen voor Washington Whips en Boston Beacons in Amerika. Daarna verkaste hij naar Hässleholm in Zweden om een jaar later een contract te tekenen bij FC Utrecht. Na zijn actieve loopbaan werd hij keeperstrainer bij Brøndby en dreef daarnaast een kledingzaak.

 

9.    Wageningen - Fortuna - Zembla

Jan van Halst speelde één seizoen voor FC Utrecht, waar hij tot negen wedstrijden kwam. Daarna ging hij een jaar naar naar Wageningen, alvorens naar FC Twente te vertrekken. Hierna tekende hij een contract bij Ajax, waar hij na één jaar overbodig werd verklaard en verhuurd aan Fortuna Sittard. Na zijn actieve loopbaan werd hij directeur bij VerzuimReductie. Dat bedrijf kwam in opspraak door een uitzending van Zembla, waarna van Halst bij het bedrijf vertrok.

 

10.  Trinidad en Tobago - Indonesië - Matchfixing

Wim Rijsbergen speelde van 1984 tot 1986 bij FC Utrecht en sloot daarna zijn actieve loopbaan af. Na enkele clubs te hebben getraind werd hij assistent van bondscoach Leo Beenhakker bij Trinidad en Tobago. In 2011 werd Rijsbergen trainer van PSM Makassar in Indonesië en tevens interim-bondscoach van het nationale elftal. In 2012 werd hij Technisch Directeur van de Indonesische voetbalbond. In die periode kondigde de FIFA een onderzoek wegens matchfixing aan, als reactie op de 10-0 nederlaag tegen Bahrein. Dat land moest met tenminste negen doelpunten verschil winnen om kans te blijven houden op plaatsing voor de volgende kwalificatieronde. De Indonesische keeper kreeg in dat duel al na twee minuten een rode kaart wegens het veroorzaken van een penalty.

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen