FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » FC Utrecht procedeert verder tegen Swansea City

 

 

FC Utrecht neemt geen genoegen met de uitspraak van de FIFA inzake de transfer van Michel Vorm. FC Utrecht verkocht de doelman in 2011 voor 1,5 miljoen euro aan Swansea City en liet in het contract de clausule opnemen dat FC Utrecht bij doorverkoop van Michel Vorm recht had op 30% van de transfersom. 

 

michelvorm2.jpg

 

In 2014 verkocht Swansea City Michel Vorm aan Tottenham Hotspur. De clubs kwamen hierbij een transferbedrag overeen van 5 miljoen pond (6,3 miljoen euro). Samen met Michel Vorm maakte ook Ben Davies de overstap van Swansea City naar Tottenham Hotspur, terwijl Gylfi Sigurdsson de omgekeerde weg bewandelde. Swansea City beweerde daarna dat er een transfersom was ontvangen voor Ben Davies en dat Michel Vorm met gesloten beurzen was geruild tegen Gylfi Sigurdsson. De club was van mening dat FC Utrecht geen recht had op een vergoeding omdat er geen transfersom was ontvangen voor Michel Vorm.

 

FC Utrecht nam hiermee geen genoegen en diende een klacht in bij de FIFA. Tot verbijstering van FC Utrecht werd de club door de FIFA echter niet in het gelijk gesteld. FBO-directeur Rossmeisl was niet verrast over de uitspraak van de FIFA. "Bij de FIFA wordt vooral tekstueel gekeken of de reglementen zijn gevolgd en niet zozeer naar het verhaal erachter. We weten nog niet eens waarom ze dit hebben besloten. Voor de ontvangst van de motivering moet je eerst betalen."

 

Rossmeisl hoopt FC Utrecht nog te kunnen helpen. "We gaan uiteraard betalen voor ontvangst van de motivatie van de FIFA, want we willen doorprocederen bij het hoogste sporttribunaal CAS in Lausanne. Onze hoop lag van meet af aan meer bij het CAS dan bij de FIFA, dat hebben we FC Utrecht ook steeds laten weten. We hebben onderzoek laten doen door een onafhankelijk bureau om de transfersom van Vorm te bepalen. Die ligt tussen drie en vijf miljoen euro. Daar wilde de FIFA zijn vingers gewoon niet aan branden."

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.