Vandaag stond alweer de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma voor FC Utrecht O13. Op Zoudenbalch werd de koploper AZ D1 ontvangen. De eerste wedstrijd van de competitie had FC Utrecht in Alkmaar met 2-0 verloren.

De wedstrijd begint dramatisch voor de Utrechters. Al binnen 30 seconde scoort AZ de 0-1 na balverlies van FC Utrecht. De Utrecht spelers proberen zich te herpakken en dit leidt in de 10e minuut in de eerste kans voor FC Utrecht. Uit een aanval over rechts wordt de bal net over het AZ doel geschoten. In de 17e minuut komen de gasten op 0-2. Een corner van rechts wordt ingekopt. De Utrechters proberen het wel maar lopen in de counter van de Alkmaarders. Dit resulteert erin dat AZ met een 0-3 voorsprong gaat rusten.

In de rust wisselt trainer Marcel van der Net twee keer en probeert hiermee het tij te keren. De Utrechters hebben in de tweede helft een veldoverwicht en dit levert enkele kleine kansjes op. In de 48e minuut is het eindelijk raak. Een schot van 30 meter gaat rechtstreeks de kruising in en brengt de stand op 1-3. Nog twaalf minuten te spelen om een gelijkspel eruit te slepen. Het duel gaat echter in de 50e minuut op slot. Met een afstandsschot maat AZ de 1-4 en 6 minuten voor tijd de 1-5.

Al met al wel een terechte overwinning voor AZ dat als koploper de winterstop in gaat. Kop op mannen. Dinsdag goed veel boerenkool met worst eten en dan genieten van de welverdiende winterstop.

FC Utrecht O13 - AZ D1 1-5 (0-3)