FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 mei » FC Utrecht praat deze week met Mulenga

 

 

 

FC Utrecht en spits Jacob Mulenga gaan deze week om tafel om te kijken of de Zambiaan nog een seizoen vast kan plakken aan zijn verblijf in stadion Galgenwaard.

Zijn contract loopt na vijf seizoenen af, maar Utrecht wil graag onderzoeken of er nog een langer verblijf in het vat zit. De club probeerde Mulenga de afgelopen seizoenen te slijten, mede omdat zijn salaris te zwaar op de begroting drukte.

Omdat hij nu vijf jaar in Nederland is, vervalt de eis dat hij een non-EU-salaris (minimaal vijf ton) hoeft te verdienen. Mulenga (30) zelf zegt dat geld niet zijn belangrijkste drijfveer is.

'Het gaat er om dat ik belangrijk wil zijn in een ploeg. Ik denk dat ik een type speler ben die iets toevoegt aan Utrecht. Ik hou er van om te scoren en assists te geven. Ik ben dit seizoen van ver gekomen na een vervelende blessure, maar nu voel ik me fitter dan ooit. Van mij zou het seizoen niet hoeven eindigen. Ik ga graag met Utrecht om tafel, we gaan zien of we er uitkomen.'

Mulenga deed na de 2-1 zege op Vitesse ook een beroep op de Franse routinier Matthieu Delpierre om langer te blijven. 'Voor de balans in de selectie is het goed als zo'n ervaren speler blijft. Ik ga nog wel even op hem inpraten, samen met 'Edu' Duplan.'


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen