FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 februari » Opnieuw een aanhouding voor overval FC Utrecht

 

 

 

FC Utrecht geeft op de clubwebsite een reactie op het bericht dat het Openbaar Ministerie (OM) heeft gecommuniceerd met betrekking tot de vermeende overval die vorige week, in Stadion Galgenwaard, op FC Utrecht plaatsvond. Algemeen Directeur Wilco van Schaik: “De afgelopen week mochten wij niet communiceren over hetgeen hier gebeurd is. Nu kunnen we na overleg met het OM een aantal zaken nader toelichten.”OM-1.jpg

 

“Op het moment waarop wij geconfronteerd werden met dit misdrijf en de complexiteit daarvan, wat leidde tot de aanhouding van de vermoedelijke dader, heeft de politie ons met klem verzocht in het belang van het onderzoek informatie over deze zaak niet naar buiten te brengen”, zegt Van Schaik. “Dat had te maken met het feit dat er mogelijk een netwerk achter kon zitten. En dat netwerk moest zorgvuldig door justitie worden nagetrokken en onderzocht.” Het opsporingsbelang is er sinds gisteren vanaf, nu meerdere verdachten zijn aangehouden. Vandaar dat het OM heeft besloten dat FC Utrecht vandaag de eerste feiten naar buiten kan brengen.

 

“Wij begrijpen dat de verschillende versies van het verhaal in de media leidden tot verwarring. Bij ons, intern, was hier geen moment sprake van. Hetgeen heeft plaatsgevonden, is als overval uitgelegd, maar wij wisten intern al vrij snel dat het hier om verduistering c.q. diefstal ging. We waren echter gehouden aan de afspraken die met justitie zijn gemaakt. Dat beperkte ons noodgedwongen in onze communicatie. Aannames als zou een overval door FC Utrecht in scène zijn gezet, zijn dan ook volstrekt onjuist. Op basis van de informatie zoals die nu door het OM is gecommuniceerd, gaat het om een eenmansactie van een inmiddels geschorste medewerker in ons bedrijf waarbij mogelijk externe handlangers betrokken zijn”, aldus Van Schaik.

 

Het OM heeft de vermoedelijke dader vorige week aangehouden en in voorlopige hechtenis gesteld. Voor de verduistering van het geldbedrag bij FC Utrecht is gisteren een vierde persoon, verdacht van heling, voor veertien dagen in bewaring gesteld. Dat heeft de rechter-commissaris in Utrecht dinsdag bekendgemaakt. Vandaag is nog een vijfde verdachte aangehouden in deze zaak.

 

FC Utrecht heeft nadrukkelijke afspraken met het OM gemaakt dat FC Utrecht geen verdere mededelingen dan hetgeen bovenstaand gecommuniceerd, kan doen. FC Utrecht is blij met de resultaten tot zover geboekt door het OM en ziet het verloop van de rechtsgang met vertrouwen tegemoet.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.