Jong FC Utrecht is er niet in geslaagd punten mee terug te nemen na de lange reis naar Zuid Limburg. In Landgraaf, op het complex van VV Schaesberg, won Jong Roda JC met 2-1. De Utrechtse goal kwam op naam van Daniël van Son.

In de eerste helft creëerden beide ploegen een paar goede kansen. In de zevende minuut schoot Thijs van Hofwegen net naast, na een aanval over rechts via Jordi Balk en Daniël van Son. Even later moest Mike Havekotte reddend optreden na een goed afstandschot van Kai Bösing. Ook uit de aanvallen die volgden, vielen geen doelpunten. Nassir El Aissati nam twee goede vrije trappen, maar de lat en de keeper zaten een treffer in de weg. In de 39ste minuut ontstond een mooie aanval op links. Kenny Teijsse, terug van een enkelblessure, gaf de bal diep op Van Kippersluis. De vleugelaanvaller gaf de bal laag voor en Daniël van Son schoot bij de tweede paal hoog binnen: 0-1.
Helaas kon de voorsprong niet tot de rust worden behouden. Na een ingooi, die in eerste instantie werd weggekopt door Yannick Cortie, kwam de bal in de kluts. Uit een vermeende buitenspelsituatie maakte Rigini Cicilia de gelijkmaker. Een domper voor de Utrechtse beloften op slag van rust.

In de tweede helft wist Jong FC Utrecht meer veldoverwicht te creëren. Hieruit werden echter weinig goede kansen gecreëerd. In de ruimte die ontstond doordat FC Utrecht meer druk zette, werd Jong Roda JC dreigend in de tegenaanval. De beslissende treffer viel uiteindelijk ook aan de kant van de Limburgers. Brian Jacobs werd vanaf links vrijgespeeld en zag zijn afstandschot met een boog bij de tweede paal de kruising in vliegen. Een mooie goal, waarmee hij de overwinning voor Jong Roda JC bezegelde. In de laatste minuten verruilde Kenny Teijsse zijn linksbackpositie nog voor een plek in de spits, in de hoop daarmee de gelijkmaker af te dwingen. Maar, dit mocht niet baten.

Trainer Ab Plugboer sprak van een teleurstellend resultaat. Jong FC Utrecht speelde niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar er had meer in gezeten.

Volgende week speelt Jong FC Utrecht op Zoudenbalch een oefenwedstrijd tegen FC Twente. Deze wedstrijd begint om 16:00 uur. Een week later, op 4 november, wordt de competitie weer hervat. Jong FC Utrecht gaat dan op bezoek bij Jong NAC Breda. Deze wedstrijd begint om 18:30 uur.

Jong Roda JC Kerkrade - Jong FC Utrecht 2-1 (1-1)
0-1 39’Daniël van Son
1-1 44’ Rigino Cicilia
2-1 81’ Brian Jacobs