FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » FC Utrecht versterkt zich met Duitse middenvelder van VfR Aalen

 

 

 

FC Utrecht heeft Andreas Ludwig vastgelegd. De 24-jarige Duitse middenvelder degradeerde afgelopen seizoen met VfR Aalen naar de Derde Liga en komt per direct transfervrij over naar FC Utrecht. Ludwig heeft een contract getekend voor twee seizoenen.

 

andreasludwig.jpg“Andreas is een multifunctionele, linksbenige middenvelder die op zowel de vleugels als in de as van het veld goed uit de voeten kan”, licht technisch manager Erik ten Hag van FC Utrecht toe. “Hij is offensief ingesteld, maar schuwt ook de defensieve arbeid niet. Andreas is bijzonder gedreven en er was belangstelling voor hem van clubs uit binnen- en buitenland. Hij heeft bewust de keuze gemaakt voor FC Utrecht omdat hij er, evenals wij, van overtuigd is dat hij hier een volgende stap in zijn loopbaan kan zetten. Andreas is een speler die andere spelers in stelling kan brengen en een type speler dat wij goed kunnen gebruiken in de selectie.”

 

andreasludwig2.jpg


Ludwig komt voort uit de jeugdopleiding van SSV Ulm 1846. In de tweede helft van het seizoen 2008/2009 maakte hij op 18-jarige leeftijd zijn opwachting in het eerste elftal van Ulm en behield de rest van dat seizoen een basisplaats. Na het seizoen vertrok hij transfervrij naar Bundesliga-club Hoffenheim 1899. Hier speelde hij zijn wedstrijden vooral in het tweede elftal. In 2011 werd hij voor een half jaar verhuurd aan 1. FC Heidenheim om ervaring op te doen. Na zijn terugkeer speelde hij opnieuw voor Hoffenheim 2, maar in het seizoen 2013/2014 werd hij overgeheveld naar de A-selectie. Tijdens de winterstop van dat seizoen werd hij echter verhuurd aan 1860 München en na het seizoen voor 150.000 euro verkocht aan VfR Aalen. Afgelopen seizoen kwam hij met VfR Aalen uit in de 2. Bundesliga, waarin hij 29 wedstrijden speelde.
Ludwig sluit morgen (woensdag) aan bij de selectie van FC Utrecht, die voor een trainingskamp in het Gelderse Oosterbeek vertoeft. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.