FC Utrecht heeft zondagmiddag een belangrijke zege geboekt op FC Groningen. Invaller Johan Mårtensson, die terugkeerde van een blessure, schoot FC Utrecht in de slotminuten langs de Noorderlingen. Bij FC Utrecht maakte Sean Klaiber zijn debuut als basisspeler, omdat verdediger Mark van der Maarel tijdens de warming-up moest afhaken. Trainer Jan Wouters kon ook geen beroep doen op de niet-fitte middenvelder Yassin Ayoub. Mark Diemers verving hem op zijn positie, voor de defensie. Bij FC Groningen was aanvoerder Maikel Kieftenbeld weer van de partij. Rasmus Lindgren begon daardoor op de bank.

FC Utrecht zette FC Groningen in het begin van de wedstrijd onder druk. Na een mooie aanval in de tweede minuut schoot Steve De Ridder net naast het Groningse doel. Even later kopte Juan Agudelo bijna een corner binnen. Daarna bleef FC Utrecht het meest aan de bal, maar echt gevaarlijk werd het niet. Dit kwam door het zeer compacte verdedigen van de Groningers en omdat het spelpeil van FC Utrecht niet al te hoog was. Lange ballen kwamen zelden aan en combinaties mislukten vaak. De uitvallen van FC Groningen waren wel gevaarlijk. Na bijna een kwartier spelen, rondde Tjaronn Chery een prachtige aanval bijna doeltreffend af. De grootste kans voor FC Groningen ontstond in de 26e minuut. Nadat Matthieu Delpierre op het middenveld balverlies leed, stonden opeens drie Groningse aanvallers tegenover één Utrechtse verdediger. De Groningers wisten deze buitenkans niet te verzilveren, omdat FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter grandioos redde op het schot van Filip Kostic. Even later kreeg FC Groningen weer een grote kans, maar de voorzet van Kostic mislukte. Aan het eind van de eerste helft werd FC Utrecht iets gevaarlijker. Een schot van Agudelo leek in het Groningse strafschopgebied op de hand van een verdediger te belanden, maar scheidsrechter Ed Janssen vond dat geen strafschop waard. Ook werd een schot van Steve De Ridder geblokt. Aan de andere kant redde Ruiter groots op een kopbal van Eric Botteghin.

De tweede helft was nog maar net begonnen of FC Utrecht kreeg een strafschop nadat een voorzet van Tommy Oar tegen de hand van de vallende Michael de Leeuw was gekomen. De Ridder nam de penalty en schoot snoeihard op de kruising. Het bleef dus 0-0. FC Utrecht speelde na rust veel fanatieker dan in de eerste helft. In de 51e minuut schampte een onverwachts schot van Mark Diemers de paal van het Groningse doel. Even later kreeg Agudelo een kans, maar hij kon de bal niet onder controle krijgen. Doelman Marco Bizot zag een schot van Tommy Oar op tijd en tikte de bal over. Twintig minuten voor het einde van het duel kwam Johan Mårtensson, die langdurig geblesseerd is geweest, in het veld. Hij kreeg een ovationeel applaus van het publiek.
Nadat Steve De Ridder op de rand van het Groningse strafschopgebied onderuit werd getrokken, schoot Jens Toornstra de toegekende vrije trap keihard op de dwarsligger boven de geklopte Bizot.

De laatste minuten van de wedstrijd waren ongemeen spannend. FC Utrecht en FC Groningen speelden beiden op de overwinning. Een schot van Agudelo ging naast het Groningse doel en een bal van Chery kwam op de lat van het Utrechtse doel. Het was uiteindelijk FC Utrecht dat aan het kortste eind trok. Nadat De Ridder was doorgebroken, werd hij eerst gestopt maar via Toornstra en Oar kwam de bal weer in zijn bezit. Hij legde terug op Johan Mårtensson die zich geen moment bedacht en met een verwoestend schot de 1-0 op het scorebord zette. In de laatste minuten kreeg Botteghin nog de kans om gelijk te maken en Oar om de voorsprong uit te bouwen. Het bleef echter 1-0. Een zeer nuttige zwaarbevochten overwinning van FC Utrecht.

FC Utrecht – FC Groningen (0-0) 1-0

Toeschouwers: 17.214

Scheidsrechter: Ed Janssen

Scoreverloop:
1-0 88’ Johan Mårtensson

Geel:
27’ Matthieu Deplierre
46’ Michael de Leeuw