FC Utrecht O15 speelt vandaag een uitwedstrijd tegen Vitesse O15. Na de nederlaag van vorige week, 2-4 tegen FC Volendam O15, is dit een mooie kans voor de spelers om zich te herpakken.

De wedstrijd begint met een vroeg doelpunt van FC Utrecht, al na 40 seconden ligt de bal in het doel van de tegenstander. Na goed druk zetten op de spelers van Vitesse, kan de speler van FC Utrecht binnen schieten. Dit vroege doelpunt geeft vertrouwen aan de spelers van FC Utrecht en dit blijkt al gauw in deze wedstrijd. Na een kwartier speeltijd worden ook de 0-2 en 0-3 binnengeschoten. Het tweede doelpunt na een fantastische actie van de speler van FC Utrecht, het derde doelpunt door een goed opgebouwde aanval. Ook de keeper doet prima mee aan het goede spel van FC Utrecht. Ondanks de grote voorsprong vroeg in de wedstrijd, blijft de ploeg van FC Utrecht met vertrouwen spelen. Dit blijkt uit een schitterend doelpunt na een driedubbele een-twee, tussen twee spelers van FC Utrecht, 0-4 voor FC Utrecht. Ook de 0-5 valt nog in de eerste helft, waarbij in drie passes de andere kant van het veld wordt bereikt en de bal het doel treft. Vlak voor tijd kan Vitesse nog iets terug doen, echter wordt de bal over geschoten.

Met een duidelijke opdracht van trainer Robert Roest om de tweede helft met dezelfde instelling het veld te betreden begint FC Utrecht de tweede helft. Na vijf minuten speeltijd wordt de 0-6 op het scorebord gezet, een goede actie wordt afgerond na een goede opening naar de andere kant van het veld. Tien minuten voor tijd valt ook de zevende treffer van de middag nog. Een wedstrijd waarin FC Utrecht verdiend de drie punten pakt, ondanks dat Vitesse misschien nog wel een doelpuntje had verdiend. Volgende week komt SC Heerenveen op bezoek bij FC Utrecht O15, dan zullen de spelers er weer moeten staan.