FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 juni » Chris Kum naar FC Utrecht

 

 

 

FC Utrecht heeft vanmiddag Christian Kum gepresenteerd als aanwinst voor het nieuwe seizoen. De verdediger van SC Heerenveen zal voor meer ervaring in de achterhoede moeten zorgen nu Dave Bulthuis is vertrokken. Hij tekent voor twee jaar met een optie voor een derde jaar.


 

Edwin de Kruijff, manager spelerszaken en scouting in de Domstad, is blij dat de club snel en adequaat gehandeld heeft. Hij stipt aan dat Kum niet alleen routine brengt in het elftal van trainer Rob Alflen, maar ook nog eens een echte allrounder is: achterin kan hij op alle posities spelen, geeft De Kruijff aan.

“We zijn er erg blij mee dat we in de persoon van Chris een ambitieuze en ervaren jongen aan de groep hebben kunnen toevoegen. Hij weet met welk bijltje er in de Eredivisie wordt gehakt en kan die ervaring ook overbrengen op de jonge jongens in onze spelersgroep”, klinkt het tevreden. Kum zelf, die zeven jaar bij ADO Den Haag speelde en twee jaar in Friesland, weet dat er in Utrecht altijd fel en met strijd wordt gespeeld.

“En als het publiek er dan ook achter staat, weet je als bezoekende ploeg dat je een zware dag krijgt. Ik vind het mooi dat ik nu onderdeel mag gaan uitmaken van FC Utrecht”, zegt de 28-jarige stopper tevreden. “Het aanvallende voetbal dat wordt geambieerd, betekent voor de laatste linie ook het nodige. Je moet dan als verdediger goed ruimtes in je rug kunnen bespelen. En dat ligt mij wel. Dit is een mooie stap voor mij.”

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen