FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 februari » Verbeek en Amrabat waarschijnlijk in de basis tegen Feyenoord

 

 

 

'Zo, die trekken we voorlopig niet meer uit'. Met die gevatte opmerking, doelend op het gele hesje dat hij droeg dat gerelateerd is aan een basisplaats, verliet Danny Verbeek deze week het trainingsveld. Trainer/coach Robby Alflen kan smakelijk lachen om de uitspraak van Verbeek, die naar alle waarschijnlijkheid zondag aan de aftrap staat bij het duel met Feyenoord. "Mooi, dat hij dat zegt. Danny viel prima in bij de wedstrijd tegen Heracles Almelo", aldus Alflen. "In een half uur leverde hij acht voorzetten af. Hij traint ook altijd hard, is altijd positief gebleven en heeft alles eruit gehaald wat erin zat. Dat hij niet van plan is dat hesje nog uit te trekken, is mooi. Hij mag die woorden zondag kracht bijzetten."

 

dannyverbeek.jpg


Voor Verbeek kan Feyenoord-thuis de eerste competitiewedstrijd worden waaraan hij begint als basisspeler. Een week eerder gold dat voor Sofyan Amrabat, die op het middenveld de vrijgekomen plek van de geschorste Willem Janssen innam. "En ook tegen Feyenoord gaat Souf spelen", is Alflen duidelijk. "Hij begon in Almelo misschien een beetje nerveus, heeft het voor zichzelf niet te ingewikkeld gemaakt. In de tweede helft liet hij ook echt power zien. Dat is knap, hoor, als je dat op die leeftijd al kunt in de Eredivisie. Sofyan heeft het prima gedaan. Hij was er kennelijk klaar voor."

 

sofyan5.jpg


Zondag wacht voor Amrabat dus vermoedelijk opnieuw een basisplaats. Aanvoerder Janssen is dan weer terug van een schorsing, maar collega-middenvelder Yassin Ayoub ontbreekt vanwege een schorsing in het duel met Feyenoord. Voor de tweede keer dit seizoen treft FC Utrecht de Rotterdammers aan het einde van een week waarin de tegenstander in Europees verband in actie kwam. En dat is geen item, volgens Alflen. "Als topclub hóóp je juist op twee wedstrijden per week. Feyenoord-thuis is voor ons een pittige pot. Zij kunnen heel goed zijn in het geven van heel veel druk naar voren. Dat zag je in hun wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam wel. Ze stonden met 0-2 achter, maar op dat moment gingen ze op jacht en wonnen ze die wedstrijd ook met 3-2."

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.