FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 november » Edouard Duplan maakt rentree bij Jong FC Utrecht

 

 

 

Edouard Duplan heeft maandag na tien maanden blessureleed zijn rentree gemaakt voor FC Utrecht. De Franse aanvaller speelde een helft mee in het duel van de beloften van Utrecht tegen Go Ahead Eagles.

 

 


 

Duplan, die in zijn loopbaan regelmatig werd geplaagd door blessures, brak in januari in het competitieduel met Feyenoord een knieschijf. Tijdens zijn revalidatieproces gebeurde dat nog een keer. De Fransman zat zondag in de competitiewedstrijd tegen SC Cambuur al bij de selectie, maar werd toen niet ingebracht door coach Robby Alflen. 

“Ik ben terug en dat is heerlijk.” Edouard Duplan straalt, deze maandagavond in de mixed zone van Stadion Galgenwaard. “Stiekem hoopte ik tegen SC Cambuur gisteren al mee te kunnen doen, maar de omstandigheden waren daar niet naar. Jammer, maar het was niet anders. Nu ben ik blij dat ik minuten heb kunnen maken in Jong FC Utrecht. Dat is goed voor mijn gevoel en voor mijn conditie.”


Duplan doorstond de eerste wedstrijdbeproeving sinds maanden met verve. Last van zijn knie, die hem al die tijd parten speelde, had hij geen moment. En angst? Daarvan was geen sprake, bij de Franse publiekslieveling, die bijna niet te houden was. “Als het aan mij lag had ik negentig minuten gespeeld. Ik wil zó graag”, zegt hij met een brede glimlach. “Maar het is nu nog beter om dat niet te doen. Dus heb ik de verstandige weg gekozen en één helft gespeeld. Hoe dat was? Ik voelde me als een klein jochie, die blij was dat hij een potje mocht voetballen.”


“En het ging goed. Qua lucht, maar ook qua acties”, vervolgt Duplan. “Ik voel dat ik klaar ben voor de volgende stap en hoop dat ik snel minuten kan gaan maken in het eerste elftal.”


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen