FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 december » Jong FC Utrecht wint ook tweede wedstrijd in divisie B

 

 

 

Op overtuigende wijze heeft Jong FC Utrecht ook de tweede wedstrijd in Divisie B gewonnen. De talentenploeg van trainer/coach Robin Pronk versloeg vanavond (maandag) Jong FC Groningen op het kunstgrasveld van Sportcomplex Zoudenbalch met 4-2.

 


Van voet tot voet, van links naar rechts, van linie naar linie. Jong FC Utrecht laat de bal in recordtempo rondgaan tijdens het eerste uur van de wedstrijd tegen Jong FC Groningen. Het spel van de Utrechtse talenten is van hoog niveau. Dusdanig hoog, dat de Groningers maar af en toe balbezit hebben en zijn veroordeeld, of ze dat nu willen of niet, tot het loeren op een sporadische countermogelijkheid.


Dat het na zestig minuten spelen bij Jong FC Utrecht - Jong FC Groningen 4-0 staat ten faveure van de Utrechters, is een logisch gevolg van de voetballende klasse die de talenten uit de Domstad etaleren op het kunstgrasveld, waarop wordt gespeeld omdat wegens de vele neerslag het hoofdveld van Sportcomplex Zoudenbalch als ‘onbespeelbaar’ is bestempeld.

 

 

Mark Diemers is het eindstation bij de eerste twee goals van de ploeg van trainer/coach Robin Pronk. De middenvelder tekent na tien minuten voor zijn eerste treffer. Danny Verbeek vindt Diemers, die de bal in de hoek van het door Wieger Sietsma verdedigde doel schiet (1-0). De 2-0 valt na een half uur spelen. Diemers kapt zijn tegenstander uit, trekt naar binnen en draait de bal - het is een doelpunt uit het boekje - de verre hoek in.


Nog voor de rust wordt de marge door de Utrechters vergroot tot drie doelpunten. Sofyan Amrabat, die een puike partij speelt, vuurt de bal snoeihard op Sietsma, die de bal moet lossen. Rechtsback Sean Klaiber is er als de kippen bij om de rebound voor zijn rekening te nemen: 3-0.


Aanvoerder Jeff Hardeveld doet de vierde duit in het Utrechtse doelpuntenzakje. De captain van Jong FC Utrecht kopt de bal, niet voor het eerst dit seizoen, hard binnen na een door Verbeek ingedraaide corner: 4-0.

 Op dat moment - het scoreverloop vertelt bij dit duel uitstekend het verhaal van de wedstrijd - schakelt Jong FC Utrecht van de vijfde naar de vierde versnelling terug en dat biedt Jong FC Groningen de gelegenheid om zichzelf terug in de wedstrijd te knokken. Dat lukt het team van oefenmeester Casper Goedkoop, maar verder dan twee doelpunten (een prachtig schot van Juninho Bacuna en een echte spitsengoal van Género Zeefuik) komen de Groningse talenten niet: 4-2.


Voor Jong FC Utrecht breekt nu de winterstop aan. De ploeg van Pronk gaat het winterreces in als koploper van Divisie B. Het is de enige formatie die in die reeks de maximale zes punten pakte uit de eerste twee wedstrijddagen.

 


Jong FC Utrecht - Jong FC Groningen 4-2 (3-0)
11. Mark Diemers 1-0
30. Mark Diemers 2-0
41. Sean Klaiber 3-0
52. Jeff Hardeveld 4-0
63. Junior Bacuna 4-1
87. Género Zeefuik 4-2

Toeschouwers: 150.

Scheidsrechter: Karel van den Heuvel.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Sean Klaiber (75. Yemaro Hoogdorp), Darren Rosheuvel, Kai Heerings, Jeff Hardeveld; Mark Diemers, Sofyan Amrabat, Erwin de Groot (82. Jordy van der Winden); Gyrano Kerk, Cedric Badjeck, Danny Verbeek (68. Hamza Boukhari).

Opstelling Jong FC Groningen:
Wieger Sietsma; Glenn Bijl, Keziah Veendorp, Roland Baas, Dennis van Duinen (63. Daro Faraj); Burak Saban (78. Noureddine Boutzamar), Henk Bos, Juninho Bacuna; Hristiyan Denkovski (31. Kasper Oldenburger), Género Zeefuik, Jafar Arias.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen