FC-Utrecht.org
Home » Teams » Selectie » Wedstrijdverslagen Eerste Elftal » 10 05 2015 FC Utrecht Excelsior

 

 

 

FC Utrecht en Excelsior hebben vandaag in stadion Galgenwaard de punten gedeeld. Excelsior kan hierdoor opgelucht ademhalen. De Rotterdammers stonde voorafgaand aan de wedstrijd op de veilige 15e plaats met een voorsprong van drie punten op NAC Breda en vijf punten op Go Ahead Eagles. Omdat NAC Breda verloor van AZ en Go Ahead Eagles gelijkspeelde tegen SC Heerenveen, is Excelsior door het gelijke spel ook volgend jaar zeker van het spelen in de eredivisie.

 

FCUtrecht-Excelsior2014-20151.jpg

 

 

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen heeft een verleden als speler en als trainer in Utrecht, maar de thuisclub leek niet van plan hem een vriendendienst te bewijzen. Dijkhuizen had daarom maar liefst vijf verdedigers opgesteld. Toch had Yassin Ayoub na fraai aangeven van Sebastién Haller 1-0 moeten maken, maar schoot hard voorlangs.

 

FCUtrecht-Excelsior2014-20152.jpg

 

Hoewel de verdediging van Excelsior in de eerste helft stand hield, greep trainer Marinus Dijkhuizen toch in na de eerste helft. Hij haalde Kevin van Diermen eraf en bracht Jordan Bokata erin. Veel hielp het niet, want na een kwartier spelen kreeg FC Utrecht een penalty. Ayoub werd in het zestienmetergebied gehaakt door Excelsior aanvoerder Sander Fischer. Sébastien Haller aarzelde niet vanaf 11 meter en schoot FC Utrecht op voorsprong.

 

FCUtrecht-Excelsior2014-20153.jpg

 

Excelsior rechtte daarna de rug en dat werd beloond. Eerst blunderde Robbin Ruiter, waardoor Tom van Weert de bal in het doel kon schuiven en vier minuten later kon Daryl van Mieghem de bal net buiten het 16-metergebied van Excelsior oppikken en na een rush over vijftig meter Van Weert bedienen voor de 1-2. Lang kon Excelsior niet genieten van de voorsprong. Invaller Danny Verbeek krulde in de 84e minuut uit een vrije trap de 2-2 binnen. Dat was ook meteen de eindstand, maar gezien de ontwikkelingen in Alkmaar kon dat geen kwaad meer voor de Rotterdammers.

 

FCUtrecht-Excelsior2014-20154.jpg

 

 

FC Utrecht – Excelsior 2-2 (0-0)
60. Sébastien Haller (strafschop) 1-0
75. Tom van Weert 1-1
79. Tom van Weert 1-2
84. Danny Verbeek 2-2

 

Gele kaarten: Khalid Karami, Cedric Badjeck en Tom van Weert (allen Excelsior).

Toeschouwers: 17.507.

Scheidsrechter: Richard Liesveld.

 

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Chris Kum, Timo Letschert, Yannick Cortie; Willem Janssen, Yassin Ayoub, Bart Ramselaar (73. Danny Verbeek), Mark Diemers (83. Kristoffer Peterson); Sébastien Haller, Rubio Rubin.

 

Opstelling Excelsior:
Gino Coutinho; Khalid Karami, Sander Fischer, Kevin van Diermen (46. Jordan Botaka), Bas Kuipers; Jurgen Mattheij, Rick Kruys (67. Cedric Badjeck), Adil Auassar, Jeff Stans; Tom van Weert, Ninos Gouriye (78. Daryl van Mieghem).

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.