Steve de Ridder maakte in het shirt van Southampton in 36 competitiewedstrijden maar 3 doelpunten, maar heeft dat aantal in het shirt van FC Utrechtal na 6 wedstrijden overtroffen. De aanvaller was al twee keer trefzeker tegen AZ en maakte zondagmiddag ook twee goals tegen RKC Waalwijk. Dat bleek voldoende te zijn voor de overwinning: RKC kwam nog wel terug tot 2-1 en creëerde een hoop kansen voor de gelijkmaker, maar de gewenste scherpte ontbrak. Utrecht komt nu op acht punten terecht en meldt zich in de middenmoot van de ranglijst.

Jan Wouters haalde na afloop opgelucht adem, maar had zijn ploeg nog wel zo goed zien starten. Hoewel de eerste kans nog voor de bezoekers was (Aurélien Joachim zag zijn inzet via een tegenstander naast gaan), kwam Utrecht al in de zesde minuut op voorsprong. De Ridder kwam na goed werk van Willem Janssen in balbezit, dribbelde van het centrum naar de linkerkant van het strafschopgebied en liet Jan Seda kansloos met een schot in de verre hoek. Mitchell Schet miste vervolgens een grote kans op de gelijkmaker, voordat De Ridder opnieuw probeerde te scoren, maar nu Seda op zijn pad vond. De keeper tikte de inzet van de aanvaller met zijn vingertoppen voorlangs.

RKC verstopte zich niet en Joachim had de gelijkmaker moeten maken, toen hij oog in oog kwam te staan met Jeroen Verhoeven. De spits wist de keeper echter niet te passeren en hierna daalde het niveau van de wedstrijd. Ruim tien minuten viel er weinig te beleven, voordat De Ridder zich weer liet gelden met een schot van afstand, die werd gepareerd door Seda. Aan de overkant kopte Michael Lamey net voorlangs, voordat De Ridder er vijf minuten voor rust alsnog 2-0 van maakte. De Belg profiteerde van een fout van Lamey en schoof beheerst zijn tweede van de middag binnen.

In de tweede helft moest RKC meer de aanval zoeken, maar de eerste kansen na rust waren voor Utrecht. De Ridder maakte bijna zijn derde van de wedstrijd, maar schoot een voorzet van Jens Toornstra net voorlangs, en Toornstra zelf schoot hoog over. De overwinning leek in de tas voor Utrecht, maar een halfuur voor tijd kwam RKC toch terug in de wedstrijd. Een harde vrije trap van Rémy Amieux ging door de muur, werd licht van richting veranderd en belandde achter Verhoeven.

RKC geloofde na de aansluitingstreffer weer in een goed resultaat en ging op jacht naar de gelijkmaker. Robert Braber kwam daar al snel bij in de buurt, maar zijn schot ging rakelings naast, en bij een tweede kans bleek Braber niet scherp te zijn. De fans van Utrechten merkten dat de thuisploeg de steun nodig had en slaakten een zucht van opluchting toen Joachim de paal raakte. Een vrije trap op een gevaarlijke positie leverde ook niets op voor RKC en een minuut voor tijd redde Verhoeven stijlvol bij een schot van Joachim, waardoor Utrecht stand hield en de zege over de streep trok.