Nog voor rust maakt O15 een snel opgelopen achterstand weer goed. (Na vijf minuten ging Vitesse aan de leiding met 0-2) Na rust pakt Utrecht de overwinning (4-2). FC Utrecht O15 speelt vandaag een thuiswedstrijd voor de competitie tegen Vitesse O15. FC Utrecht boekte eerder dit seizoen haar grootste overwinning van het seizoen, 0-7 tegen Vitesse.

In de eerste helft lijkt het geen herhaling te worden van de eerder gespeelde wedstrijd dit seizoen. FC Utrecht is erg slordig en uit twee momenten van balverlies komt FC Utrecht al snel op een ruime achterstand, 0-2 voor Vitesse. FC Utrecht geeft niet op, maar het spel van Utrecht wordt er niet beter van. Er worden veel verkeerde keuzes gemaakt en het lukt niet om de bal naar elkaar te spelen. In de 25ste minuut is het de aansluitingstreffer van FC Utrecht, uit een goed genomen hoekschop wordt de bal binnengekopt. Twee minuten later valt de gelijkmaker, uit een goede voorzet vanaf de zijkant wordt de bal verlengd en binnengeschoten. FC Utrecht gelooft er weer in en gaat vol voor de overwinning.

In de tweede helft is FC Utrecht de betere ploeg. Het gaat veel zorgvuldiger om met het balbezit en dit levert voldoende kansen op. Na een goede actie aan de zijkant van het veld wordt de bal voorgezet, de bal komt op een arm van een Vitesse speler, penalty voor FC Utrecht. De penalty wordt goed binnengeschoten en FC Utrecht pakt de voorsprong. Dit is dan ook het kantelmoment in de wedstrijd. FC Utrecht komt nauwelijks meer in de problemen. Vitesse wordt nog één keer gevaarlijk met een vrije trap die net naast het doel gaat. Zeven minuut voor tijd beslist FC Utrecht de wedstrijd en maakt het de vierde treffer.

FC Utrecht wint ondanks de moeizame start, uiteindelijk verdiend van Vitesse. FC Utrecht sluit langzaam weer iets aan bij de ploegen boven aan de ranglijst.

FC Utrecht O15 - Vitesse O15 4-2 (2-2)