FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 november » Rubio Rubin debuteert in nationale elftal Verenigde Staten

 

 

Aanvaller Rubio Rubin van FC Utrecht heeft vrijdagavond zijn debuut gemaakt in de nationale ploeg van de Verenigde Staten. De 18-jarige voorhoedespeler werd door bondscoach Jürgen Klinsmann in de basisopstelling geposteerd in het vriendschappelijke duel met Colombia. Dat werd gespeeld in Londen, in een door meer dan 24 duizend mensen bezocht stadion Craven Cottage.

 


FC Utrecht's Rubin vormde samen met aanvoerder Jozy Altidore - ex-AZ, nu spelend voor Premier League-ploeg Sunderland - het spitsenduo van de Verenigde Staten, dat het tegen de nummer drie van de wereld opnam in een 4-4-2-systeem. Rubin, die enkele maanden geleden ook al door Klinsmann was geselecteerd maar destijds zijn debuut niet maakte, was betrokken bij de enige Amerikaanse treffer. Hij ging een duel aan met een Colombiaanse verdediger, die daarbij hands maakte. Uit de penalty die daaruit voortkwam, opende Altidore de score.

FC Sevilla-speler Carlos Bacca maakte er na een uur spelen 1-1 van. In de 67ste minuut werd Rubin vervangen door 1860 München's Bobby Wood. Dertien minuten later bepaalde River Plate-aanvaller Teófilo Gutiérrez de eindstand in Colombiaans voordeel: 1-2.

Mogelijk verdient Rubin over enkele dagen zijn tweede 'cap'. Aanstaande dinsdag speelt het nationale team van de VS namelijk in Dublin tegen Ierland.

 

 Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen