FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 maart » Danny Koevermans stopt met voetballen

 

 

De profloopbaan van Danny Koevermans zit erop. De 35-jarige spits heeft besloten dat hij het seizoen niet meer afmaakt bij FC Utrecht. Koef tekende vrij recent een contract bij de club uit de Domstad, maar ziet zich door terugkerende klachten aan zijn kuit genoodzaakt te stoppen. Hij gaat zich bij FC Utrecht oriënteren op het trainersvak en blijft zodoende aan de club verbonden.

 

 

Toen hij zich verbond aan FC Utrecht had hij het ‘doemscenario’ al met de club doorgenomen, legt hij donderdag uit op de officiële clubwebsite. “Ik had het liever anders gezien, maar we wisten dat de kans aanwezig zou zijn dat dit zou gaan gebeuren. Voor mij is het belangrijk dat ik plezier heb in wat ik doe en dat ik van waarde kan zijn. Als ik steeds weer moet revalideren en de jongens het veld op zie gaan, dan doet dat pijn. Het is sinds ik hersteld ben van mijn kruisbandblessure een repeterend verhaal. Ik kom nu tot het besef dat het op is en dan moet ik eerlijk zijn tegen mijzelf. Maar, ook naar het team en de staf. Het is mooi geweest”, zegt de routinier.

Koevermans begon in het seizoen 2000/01 zijn profcarrière bij Sparta Rotterdam: voor die club maakte hij liefst 71 doelpunten in 110 wedstrijden. Daarna stapte hij over naar AZ. Daar was hij ook succesvol en scoorde hij 30 keer in 52 wedstrijden. Ook werd hij in zijn periode in Alkmaar voor het eerst bij het Nederlands elftal gehaald, door Marco van Basten. Uiteindelijk zou de geboren Schiedammer tot vier interlands en één doelpunt (1-0 tegen Luxemburg) komen. PSV nam hem in de zomer van 2008 aan, maar daar zweefde Koevermans tussen bank en basis. Toch liep hij er nog één op drie. Na ruim twee jaar bij Toronto FC in de Major League Soccer verbond hij zich in de winter aan FC Utrecht.


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen