FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 september » Jong FC Utrecht verliest van Jong Vitesse

 

 

 

De beloftenploeg van FC Utrecht ging vanavond (maandag) op eigen veld met 1-3 onderuit tegen Jong Vitesse. De Arnhemmers, die over bijzonder veel relatief ervaren spelers konden beschikken, maakten na de pauze het verschil.

Komt het nog tot een slotoffensief van Jong FC Utrecht? En zo ja, levert dat nog een gelijkmaker op? Die vragen worden zeven minuten voor tijd door Denys Oliinyk met een ‘nee’ beantwoord. De flankspits van Jong Vitesse tikt op dat moment de 1-3 in en gooit daarmee de wedstrijd in het slot.

Oneerlijk? Nee, dat is de strijd tussen Jong FC Utrecht en Jong Vitesse niet. Het is immers elf tegen elf en de bal is rond. Onevenwichtig, dat mag de partij tussen de Utrechters en de Arnhemmers wel worden genoemd. Stelt trainer/coach Robin Pronk een Jong FC Utrecht op dat louter bestaat uit spelers uit de beloftenkern met geen of amper ervaring in het betaalde voetbal, de oefenmeester van de Arnhemmers brengt de nodige krachten met een pak voetbalervaring binnen de lijnen. Wat te denken van keeper Eloy Room, de backs Dan Mori en Rochdi Achenteh, middenvelder Josh McEachran en het aanvallende drietal: Brahim Darri, Abiola Dauda en Denys Oliinyk.

Wie met die wetenschap in het achterhoofd de wedstrijd bekijkt, zal toch minstens een beetje trots zijn op de manier waarop de Utrechters zich tegen de Arnhemmers, die na een vlotte penalty wel al snel op 0-1 komen via Gino Bosz, zich verweren. Bij vlagen speelt het team van oefenmeester Pronk goed voetbal. De 1-1 is daar een product van. Erwin de Groot draait op fraaie wijze weg van zijn directe tegenstander, behoudt vervolgens het overzicht en zet Cedric Badjeck met een steekpass alleen voor het door Room verdedigde doel. Een diagonaal ingeschoten bal van Badjeck vliegt in de verre hoek binnen; 1-1 daardoor halverwege.

Na de pauze doet het Jong Vitesse van trainer John Lammers de wedstrijd langzaam maar zeker kantelen. Na een uur spelen knikt Dauda van dichtbij de 1-2 tegen de touwen en net op het moment dat Jong FC Utrecht met een laatste krachtinspanning lijkt aan te zetten voor een slotoffensief, knikkert Oliinyk met een intikker de figuurlijke deur keihard in het slot: 1-3.

Jong FC Utrecht - Jong Vitesse 1-3 (1-1)
7. Gino Bosz (strafschop) 0-1
45. Cedric Badjeck 1-1
60. Abiola Dauda 1-2
84. Denys Oliinyk 1-3

Gele kaart: Nassir El Aissati (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 450.

Scheidsrechter: Merlijn Gerritsen.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus; Yemaro Hoogdorp, Myenty Abena, Jeff Hardeveld, Jordy van der Winden (46. Sofyan Amrabat); Nassir El Aissati (78. Remco van Wingerden), Darren Rosheuvel, Erwin de Groot (61. Hamza Boukhari); Gyrano Kerk, Cedric Badjeck, Rodney Antwi. 

Opstelling Jong Vitesse:
Eloy Room; Dan Mori, Gino Bosz, Elmo Lieftink, Rochdi Achenteh; Josh McEachran, Marvelous Nakamba, Ewout Gouw (78. Amine Ennali); Brahim Darri (78. Mohammed Osman), Abiola Dauda, Denys Oliinyk.

 

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen