FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 september » Jong FC Utrecht wint oefenwedstrijd bij Jong Ajax

 

 

 

Jong FC Utrecht zette vrijdagmiddag in Amsterdam een prestatie van formaat neer. De ploeg van trainer/coach Robin Pronk was dankzij doelpunten van Darren Rosheuvel en Cedric Badjeck met 0-2 te sterk voor Jupiler League-formatie Jong Ajax.

Goed veldspel + koel blijven op het juiste moment = goed resultaat. Dat is de formule die van toepassing is op Jong FC Utrecht deze vrijdagmiddag. Op Sportpark De Toekomst in Amsterdam leveren de Utrechters veel strijdlust en slaan ze, op de momenten waarop dat kan, genadeloos toe tegen het in de middenmoot van de Jupiler League bivakkerende Jong Ajax.


Al na vijf minuten bolt het Amsterdamse net. Darren Rosheuvel krijgt de bal, gaat ermee aan de wandel en besluit al snel dat verder dribbelen niet de beste optie is in dit geval. Nee, de middenvelder haalt uit. En hoe. Een vlammend schot, van toch zeker dertig meter, is voldoende om de volledige Ajax-defensie inclusief doelman Xavier Mous in de luren te leggen. Een juweel van een knal betekent al snel de 0-1 in Utrechts voordeel.


Jong FC Utrecht behoudt in Amsterdam na die vlotte voorsprong het veldoverwicht. Het team van trainer/coach Robin Pronk speelt leuk, vlot voetbal en het is aan het voortdurende druk zetten op de tegenstander mede te danken dat keeper Mike Havekotte voor de pauze amper in actie hoeft te komen.


Eenmaal begonnen aan de tweede helft, handhaaft Jong FC Utrecht die spelwijze en dat overwicht. Een in de diepte gespeelde bal zorgt ervoor dat spits Cedric Badjeck een kans krijgt. De aanvaller stoomt, helemaal alleen, af op keeper Mous en lijkt even aan een lobje te denken, om vervolgens te besluiten de sluitpost simpelweg te omspelen. Die aanpak is even simpel als effectief: 0-2.


Hoewel Jong Ajax met name tijdens het laatste kwartier wat meer grip op de Utrechters krijgt, komt de oefenzege op De Toekomst voor de manschappen van Pronk geen moment in gevaar.


Jong FC Utrecht’s selectie geniet nu van een weekend vrij. Komende week staat er voor de beloftenploeg uit de Domstad geen wedstrijd op de rol.

 

Jong Ajax - Jong FC Utrecht 0-2 (0-1)
6. Darren Rosheuvel 0-1
48. Cedric Badjeck 0-2

Toeschouwers: 200.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom. 

Opstelling Jong Ajax:
Xavier Mous; Tom Noordhof, Damon Mirani (61. Nathan Leijder), Ilan Boccara, Robert van Koesveld; Milan Vissie, Abdel El Hasnaoui (46. Sinan Keskin); Robert Muric (46. Damil Dankerlui), Queensy Menig (46. Elton Acolatse), Daoud Bousbiba (61. Sheraldo Becker).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Mike Havekotte; Yemaro Hoogdorp, Laurens van der Voort (61. Bryan Zwart), Jeff Hardeveld, Remco van Wingerden; Nassir El Aissati, Darren Rosheuvel, Erwin de Groot (73. Bart Ramselaar); Hamza Boukhari, Cedric Badjeck, Rodney Antwi (46. Gyrano Kerk).

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen