FC-Utrecht.org

 

 

De Grote FC Utrecht Quiz

Speelronde 8

 

 

 

1. Welke oudspeler scheurde in maart 2014 de kruisband in zijn linkerknie af?

 

2. Welke oudspeler moest vertrekken bij FC Utrecht, maar kreeg na het vertrek van Erik Pieters alsnog een contract aangeboden?

 

3. Welke oudspeler stond als gevolg van een experimentele operatie langdurig buitenspel en ontving bij zijn rentree direct een rode kaart na een schwalbe van zijn tegenstander?

 

4. Welke speler komt vanuit het Gooi regelmatig op de fiets naar de training?

 

5. Welke oudspeler werkt tegenwoordig als technisch manager voor de voetbalclub die eigendom is van Tscheu La Ling?

 

 

Associatie: Wie zoeken we?

 


6.    Rugnummer 53 - Wenkbrauwen - Sno & Leonardo

 

7.      Martin Donker - 83 - Eindhoven

 

8.      Paskamer - Vader - China

 

9.    Gymleraar - Keeper - Overleden

 

10.  EK 2012 - Kappelgaard - SAS Ligaen


 

De antwoorden worden volgende week gegeven, onder de vragen van speelronde 9.

 

 

 

Antwoorden Speelronde 7

 

 

 

1. Welke oudspeler heeft ooit Louis van Gaal geslagen?

Edson Braafheid moest bij Bayern München vertrekken nadat hij Louis van Gaal tijdens een uit de hand gelopen ruzie een klap zou hebben gegeven.

 

2. Van welke oudtrainer is de quote: “Ik kreeg op een gegeven moment de kans om hoofdtrainer te worden bij een aantal clubs. Onder meer bij Willem II. Maar ik zat te praten met die voorzitter, en dat klikte niet. Toen heb ik gezegd: bel maar eens terug als Willem 1 belangstelling heeft."

Fritz Korbach. Zie ook het interview elders op de site.

 

3. Welke oudspeler schoot zonder het te weten de rechterbuitenspiegel van zijn eigen auto?

Op een dag hebben enkele spelers de sleutels van de auto van Nascimento gepikt en de auto op de middenstip geparkeerd. Alle spelers hadden dezelfde auto van de sponsor. Vervolgens hebben ze aan David gevraagd of hij meedeed met een spel wie het eerst een buitenspiegel kon raken. Pas nadat het Nascimento gelukt was om de rechterbuitenspiegel van de auto af te schieten hebben de spelers hem verteld dat het zijn eigen auto was.

 

4. Welke oudspeler is tegenwoordig Hoofd Scouting van Red Bull Salzburg?

Piet Hamberg

 

5. Welke oudspeler scoorde in zijn tweede wedstrijd voor FC Utrecht drie doelpunten in een uitwedstrijd bij Ajax?

Adil Ramzi. FC Utrecht won de wedstrijd met 1-4.

 

 

Associatie: Wie zoeken we?

 


6.    UEFA Cup - Oranje - Lid raad van commissarissen betaald voetbal

Johan de Kock speelde 13 keer voor Oranje. Hij was basisspeler bij het EK in 1996. Met Schalke'04 won hij in het seizoen 1996/1997, onder leiding van Huub Stevens, de UEFA Cup. Hij is tegenwoordig amateurtrainer, Projectleider Realisatie bij de gemeente Utrecht en lid van de Raad van Commissarissen Betaald Voetbal van de KNVB.

 

7.    Soest - De Meern - Financiële en commerciële dienstverlening

Robert Roest is geboren in Soest en speelde daar voor de plaatselijke voetbalclub SO Soest. Tegenwoordig is hij hoofdtrainer en hoofd opleidingen bij VV De Meern. Roest is ook eigenaar van een consultantsbureau in Soest, Robert Roest Consultancy geheten, dat aan financiële en commerciële dienstverlening binnen de voetballerij doet.

 

8.     Laatbloeier - Dierenspeciaalzaak - Tank

Henny van Schoonhoven was een laatbloeier. Hij voetbalde in de jeugd van Minerva, Desto en FC Utrecht en speelde vervolgens voor de amateurs van VVOM, Zwaluwen Vooruit en Elinkwijk. Op 28-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar het betaald voetbal en tekende hij een contract bij FC Utrecht. Hier kreeg hij de bijnaam 'De Tank'. Hij werd vervolgens verhuurd aan ADO Den Haag. Toen deze club hem na afloop van het seizoen 1999/00 niet definitief wilde overnemen, verkaste Van Schoonhoven naar SC Cambuur waar hij een driejarig contract tekende. In de winterstop van seizoen 2002/03 besloot Van Schoonhoven in overleg met Cambuur per direct zijn contract te ontbinden. Hij was gepolst voor de functie van teammanager bij Cambuur, maar besloot deze te weigeren toen hij tegelijkertijd de kans kreeg een dierenspeciaalzaak over te nemen in Maarssen.

Henny van Schoonhoven is op 11 september 2009 overleden aan de gevolgen van kanker. Hij werd slechts 39 jaar.

 

9.    Gedeeld record - Neșu - Zuid Afrika

In het seizoen 2010/2011 maakte Alje Schut vier eigen doelpunten. Daarmee evenaarde hij het record van Daan Schrijvers (PSV) en Thomas Baelum (Willem ll). In 2012 ging Schut in Zuid-Afrika spelen bij Mamelodi Sundowns waar op dat moment Johan Neeskens de coach was. In 2014 werd hij met die club landskampioen.

Op 10 mei 2011 was Schut tijdens de training betrokken bij een ongeval. Neșu viel neer op de grond waarna Schut op hem viel en hij met een ambulance moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Clubarts Simon Goedegebuure verklaarde later tegenover de regionale omroep dat de Roemeen aangaf zijn handen en voeten niet te kunnen bewegen, weinig gevoel had in de rest van zijn lichaam en een pijnlijke nek had. Mihai Neșu bleek een nekwervel te hebben gebroken en zou nooit meer in staat zijn om te voetballen.


10.  Oom - Schoonvader - Topscorer aller tijden

Erik Willaarts is de oom van Ricky van Wolfswinkel, Johan Neeskens is zijn schoonvader. In het seizoen 2010/2011 scoorde Van Wolfswinkel in de eerste zes duels van de Europa League zes doelpunten. Hiermee kroonde hij zichzelf tot FC Utrechts topscorer aller tijden in Europa. Hij scoorde onder meer drie keer in een 4-0-overwinning tegen Celtic.

 Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen