FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » FC Utrecht zakt door de ondergrens

 

 

 

FC Utrecht heeft uit bij Willem II een hele slechte beurt gemaakt. Willem II was vorig seizoen nog de verrassing in de eredivisie, maar in dit voetbaljaar wil het vooralsnog niet vlotten met de formatie van Jurgen Streppel. Het was duidelijk te zien dat de coach zijn spelers had geïnstrueerd dat mooi voetbal in deze fase misschien niet het strijdplan is om punten te halen. De thuisploeg speelde agressief, zocht het randje op en ging daar soms - vaak in de persoon van Nick van der Velden - overheen. De aanvaller deelde bewuste tikjes uit, duwde wat spelers van Utrecht omver en mocht blij zijn dat hij niet al vroeg tegen geel of zelfs rood opliep. FC Utrecht stelde daar niets tegenover.

 

Erik ten Hag hekelde na afloop de instelling van zijn spelers: 'Op alle vlakken hebben we niet het FC Utrecht gezien dat we de vorige weken wel hebben gezien. Ik zag dit de laatste drie dagen al aankomen, maar ik heb het niet kunnen tegenhouden', legde Ten Hag de verantwoordelijkheid ook bij zichzelf. 'Als de instelling niet juist is, hoef je eigenlijk niet verder te praten. We moeten met twee overwinningen op rij niet denken dat we ineens heel goed zijn. Willem II was veel gretiger en heel effectief', voegde aanvoerder Willem Janssen daaraan toe.

 

Erik Falkenburg opent na een voorzet van Lucas Andersen net binnen het half uur koppend de score voor Willem II. Nog voor rust lijkt de wedstrijd vervolgens al beslist. Sébastien Haller krijgt het aan de stok met tegenstander Frank van der Struijk en de Franse spits van FC Utrecht trapt opzichtig na. Na 40 minuten spelen komt de ploeg van Erik ten Hag zo met tien man te staan.

 

Direct na de rust krijgt FC Utrecht weer hoop als Nacer Barazite de gelijkmaker scoort na een fijne steekpass van Willem Janssen. Vijf minuten later vliegt de bal er aan de andere kant van het veld in als Louis Nganioni een door Frank van der Struijk voorgezette bal ongelukkigerwijs het laatste, beslissende zetje geeft (2-1). Daarmee is de wedstrijd gelopen. Robbie Haemhouts geeft FC Utrecht een kwartier later opnieuw een draai om de oren. De Belg tekent de 3-1 aan en dat is, zo blijkt een kleine 25 minuten later, ook de eindstand.

 

Willem II - FC Utrecht 3-1 (1-0)
26. Erik Falkenburg 1-0
48. Nacer Barazite 1-1
53. Louis Nganioni (eigen doelpunt) 2-1
69. Robbie Haemhouts 3-1

 

Gele kaarten: Nick van der Velden, Stijn Wuytens (beiden Willem II), Louis Nganioni en Rico Strieder (beiden FC Utrecht).

Rode kaart: 40. Sébastien Haller (FC Utrecht).

Toeschouwers: 11.600.

Scheidsrechter: Siemen Mulder.

 

Opstelling Willem II:
Kostas Lamprou; Frank van der Struijk, Dries Wuytens, Jordens Peters, Dico Koppers; Funso Ojo, Robbie Haemhouts, Stijn Wuytens; Nick van der Velden (59. Lesly de Sa), Erik Falkenburg (84. Adam Nemec), Lucas Andersen (90+1. Robert Braber).

 

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Sean Klaiber (75. Ramon Leeuwin), Mark van der Maarel, Timo Letschert, Rico Strieder, Louis Nganioni (67. Kevin Conboy); Willem Janssen, Yassin Ayoub, Bart Ramselaar (86. Andreas Ludwig); Sébastien Haller, Nacer Barazite.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.