FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 februari » Vierde aanhouding voor overval bij FC Utrecht

 

 

 

De politie heeft vandaag een vierde verdachte opgepakt voor de overval in het kantoor van FC Utrecht. Hem wordt heling ten laste gelegd. De man is door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld.

 

OM.jpg

 

Vorige week werden al drie mannen opgepakt voor de overval van maandag. Een van de mannen was een ontslagen medewerker, de ander werkte nog op het kantoor van de club. Het Openbaar Ministerie wil niets zeggen over de woonplaats of leeftijd van de verdachten, omdat ze daarmee makkelijk te herleiden zouden zijn.

 
Bij de overval werd een kleine 100.000 euro buitgemaakt. Volgens een eerste lezing bij de politie zou er vorige week maandagavond een man met een bivakmuts en een wapen het kantoor in stadion Galgenwaard zijn binnengevallen en een medewerker gedwongen hebben geld uit de kluis af te geven. 


Later bleek dat de kantoormedewerker in het complot zat en dat de hele overval in scene was gezet. Het OM spreekt daarom niet meer over een overval, maar over verduistering. Verduistering lijkt op diefstal. Het kenmerkende verschil is dat er geen sprake is van het wegnemen van een goed: de verduisteraar heeft het al rechtmatig onder zich, bijvoorbeeld uit hoofde van een dienstbetrekking.

 

Drie mannen werden donderdagavond opgepakt. Vandaag volgde nog een vierde arrestatie. Wat de rol van de twee mannen was die niet aan de club gelieerd waren, is nog niet duidelijk. Het meegenomen geldbedrag zou nog niet terug zijn. Of de vierde verdachte dit geld in ontvangst heeft genomen en door heeft gesluisd, wil de politie niet zeggen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.