FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 augustus » FC Utrecht schakelt advocaat in na oplichtingspoging van Swansea City

 

 

 

FC Utrecht gaat stappen ondernemen tegen Swansea City. Het heeft nog 30 procent tegoed van het transferbedrag dat de club uit Wales kreeg van Tottenham Hotspur voor Michel Vorm. Swansea beweert nu echter dat de tweede doelman van Oranje voor nul euro van de hand is gedaan.

 

 

Michel Vorm verkaste medio 2011 van FC Utrecht naar Swansea City. De eredivisionist ontving toen naar verluidt 1,7 miljoen euro voor de keeper. 'Mijn voorgangers hebben hem voor relatief weinig verkocht, maar bedongen wel een clausule bij doorverkoop. Het idee daarachter: beide clubs profiteren als Michel goed presteert en wordt verkocht', legt algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht uit.

Goed presteren deed Vorm. Hij groeide uit tot een gerespecteerde keeper in de Premier League. Tottenham Hotspur nam hem na het afgelopen WK over van Swansea. Omdat Swansea-verdediger Ben Davies ook naar Londen vertrok en Tottenham-speler Gylfi Sigurdsson juist de omgekeerde weg maakte, is er onduidelijkheid ontstaan over de bedragen die met deze package deal gemoeid zijn.

 

 

Van Schaik belde daarom met Huw Jenkins, de voorzitter van Swansea. Die meldde doodleuk dat Vorm voor nul euro van de hand is gedaan. Klinkklare onzin, stelt Van Schaik. Het bedrag moet volgens hem tussen de 6 en 7 miljoen euro liggen. 'Dat is de waarde van Michel. Hij is dertig jaar, in de kracht van zijn leven. Hij had nog een tweejarig contract, heeft een goede reputatie en is international. Van dat bedrag willen wij volgens afspraak 30 procent zien.' Dat zou neerkomen op ongeveer twee miljoen euro.

 


FC Utrecht heeft inmiddels bij de Federatie van Betaald Voetbal Organisaties (FBO) aangeklopt. Ook is een Engels advocatenkantoor ingeschakeld en riep de club advies in bij juristen uit het internationale netwerk van grootaandeelhouder Frans van Seumeren. Van Schaik: 'Wij dachten in Swansea een nette zakenpartner te hebben gevonden. Als de club niet snel de afspraken nakomt, dan gaan we dit op een andere manier uitvechten. Desnoods tot aan het hoogste orgaan.'

'Als dit internationaal goedgekeurd gaat worden, is het hek van de dam. Doorverkoop kan dan niet meer. Dan kun je een topspeler voor 1 euro verkopen en doe je de kantinejuffrouw erbij voor 10 miljoen. Iedereen weet dat Michel Vorm niet nul pond opgebracht heeft. Dat geld is ergens gebleven. Wij willen weten waar.'

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen