Zaterdag de eerste competitiewedstrijd en gelijk tegen Ajax O14. Voor Utrecht een prima maatstaf om te kijken hoe na de voorbereiding het team dit fysiek en mentaal zou oppakken.

Ajax begon de wedstrijd dominant en drukte Utrecht gelijk op eigen helft vast. In de 04 de minuut kreeg Ajax al een vrije bal iets buiten de 16. Deze bal werd niet goed ingeschat door de keeper van Utrecht. De bal glipte door zijn handen heen met als gevolg dat Utrecht al heel snel tegen een 1-0 achterstand aankeek.

Na het doelpunt werd Utrecht gedeeltelijk wakker. Het begon meer de Ajax opbouw te storen en Ajax begon ook fouten te maken. Het spel ging op en neer. De spits van Utrecht bleef gevaarlijk wegdraaien en maakte het de defensie van Ajax moeilijk. In de 33ste minuut goochelde hij de bal langs een tweetal spelers en tijdens het wegdraaien werd hij gehaakt en viel. De scheidsrechter twijfelde geen momenten en gaf een penalty. FC Utrecht keeg de gelijkmaker waar het naar op zoek was en de jongens zochte de kleedkamer op bij een 1-1 stand.

In de 2de helft begon Ajax weer scherp te voetballen. Utrecht had een tweetal wissels in de rust doorgevoerd voornamelijk voor het middenveld waar wij de grip in de 1ste helft kwijt waren.

In de 41ste minuut scoort Ajax de 2-1. De spits van Ajax kreeg veel te veel ruimte in de 16 en het was een koud kunstje om de bal van dichtbij hard in te schieten. Utrecht kreeg nog een aantal kansen om de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar de bal wilde er niet in. Ajax daarin tegen maakt gebruik van de rommelige defensie bij Utrecht. Bij een vrije bal in de 47ste minuut stond de keeper van Utrecht verkeerd opgesteld met als gevolg dat de 3-1 genoteerd werd. De 4-1 viel in de 64ste minuut na ook verkeerd verdedigen. De bal werd voorgegeven vanaf links en stuiterde over linkerverdediger van Utrecht heen. Een verkeerde inschatting.

Het was een openingswedstrijd waar een hoop leermomenten inzaten. Hard trainen aankomende week en zaterdag dan maar de eerste 3 punten tegen Groningen/Cambuur thuis.