FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 maart » Bulthuis langer bij FC Utrecht

 

 

 

Verdediger Dave Bulthuis speelt ook de komende seizoenen voor FC Utrecht. De clubleiding maakt gebruik van de optie in het aflopende contract van de 23-jarige linksback. Daardoor zijn beide partijen tot de zomer van 2016 aan elkaar verbonden.

 

 

"Dave is een speler die met zijn spel getypeerd kan worden als een echte FC Utrecht-speler", zegt manager spelerszaken Edwin de Kruijff op de site van de club. "Hij levert veel strijd en schuwt het niet om duels te spelen. Bovendien ontwikkelt hij zich als voetballer nog iedere dag. Daarnaast manifesteert hij zich steeds meer als een coachende speler en laat hij zich zien en horen in de kleedkamer. Een sfeermaker die goed in de groep past."

Bulthuis is tevreden met zijn nieuwe contract. 'FC Utrecht is een fantastische club, met geweldige supporters. Natuurlijk speel ik graag bij deze club. Ik heb hier de kans gekregen om profvoetballer te worden. Het eerste doel is nu om dit seizoen op een goede manier af te sluiten, zodat we komend seizoen weer stappen kunnen gaan maken. Veel verder kijk ik nog niet vooruit, dat is voor later.'

De contracten van Cedric van der Gun, Jacob Mulenga, Jordi Balk, Paul van der Helm, Thijs van Hofwegen, Daniel van Son, Kevin van Kippersluis, Romano van der Stoep en Bob Schepers zijn formeel opgezegd. In de collectieve arbeidsovereenkomsten van betaaldvoetballers is opgenomen dat verlengde arbeidscontracten voor bepaalde tijd die aflopen, vóór 1 april formeel opgezegd moeten worden, om te voorkomen dat een contract onder dezelfde voorwaarden automatisch met een jaar verlengd wordt.

Met van der Gun, Mulenga, Balk en van der Helm wordt nog gesproken over een contractverlenging. Het andere viertal staat voor een vertrek bij FC Utrecht in de zomer, evenals Bob Schepers, Esmat Shanwary en Soufian Moro. Deze spelers hadden nog een optie in hun contract, maar deze wordt door FC Utrecht niet gelicht.
De in de winterperiode van PSV overgekomen Wouter Soomer krijgt geen contract aangeboden. Soomer speelt op amateurbasis voor FC Utrecht.
Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen