FC-Utrecht.org
Home » Teams » Selectie » Wedstrijdverslagen Eerste Elftal » 15 02 2015 FC Utrecht FC Dordrecht

 

 

 

Sébastien Haller heeft met een historische productie zijn doelpuntenrekening bij FC Utrecht geopend. FC Dordrecht was het slachtoffer van de ontluikende Franse huurling (6-1).
 
haller2.jpg
 

Zonder dat technisch adviseur Co Adriaanse een blik op hem had kunnen werpen, haalde FC Utrecht in de winterstop Sébastien Haller naar Stadion Galgenwaard. Het advies kwam van Didier Martel, de voormalige vleugelspits die sinds afgelopen zomer als scout verbonden is aan de club uit de Domstad.

 

Maar pas in zijn zesde duel in het shirt van FC Utrecht openbaarde de kracht van Haller zich. Voor de huurling van AJ Auxerre werd het meteen een historische middag. De twintigjarige spits mag zich de eerste Fransman noemen die in de Eredivisie een hattrick produceerde.

 

haller3.jpg

 

Na een kwartier had Haller zijn eerste treffer te pakken, waarbij de voorbereiding werd verzorgd door zijn landgenoot Edouard Duplan. Zes minuten voor rust was Timo Letschert de aangever voor de 2-0 van de Franse spits. Vroeg in de tweede helft was Haller trefzeker vanaf de strafschopstip, na een overtreding van Marvin Peersman op Christian Kum.

 

Maar Haller was ook de aanleiding dat FC Dordrecht toch nog hoop mocht koesteren. Willem Janssen nam het op voor zijn teamgenoot, toen die door Dordrecht-aanvoerder Josimar Lima hard werd aangepakt. Het resultaat was dat de captain van FC Utrecht voor zijn aandeel in het opstootje zijn tweede gele kaart kreeg.

 

haller4.jpg

 

Met een man meer kwam Dordrecht nog wel terug tot 3-1. Maar verder dan de treffer van uitgerekend Lima kwam de ploeg van trainer Ernie Brandts niet, ook doordat de aanvoerder een kwartier voor tijd eveneens zijn tweede gele kaart kreeg. Haller maakte tien minuten voor tijd zijn topmiddag compleet met de 4-1, voordat hij in de 83ste minuut een publiekswissel kreeg. Vanaf de bank zag hij Kum en Jeff Hardeveld de eindstand op 6-1 brengen, beide keren op aangeven van Duplan, en Peersman direct rood krijgen na een charge op zijn vervanger Rubio Rubin.

 

Door de nederlaag lijkt het voorkomen van directe degradatie het hoogst haalbare te worden voor FC Dordrecht, aangezien de afstand naar de veilige vijftiende plaats is gegroeid naar elf punten. En dat terwijl de eerste 23 duels De Schapenkoppen twaalf punten hebben gebracht.

FC Utrecht heeft die zorgen niet meer na de eerste thuiszege sinds Vitesse op 2 november Stadion Galgenwaard als verliezer verliet. Bovendien zorgde Haller ervoor dat er eindelijk weer iets positiefs te melden was uit de Domstad, waar onder meer de affaire-Anouar Kali voor veel onrust had gezorgd. 

 

FC Utrecht – FC Dordrecht 6-1 (2-0)
10. Sébastien Haller 1-0
39. Sébastien Haller 2-0
49. Sébastien Haller (strafschop) 3-0
66. Josimar Lima 3-1
81. Sébastien Haller 4-1
85. Chris Kum 5-1
87. Jeff Hardeveld 6-1

 

Gele kaart: Fernando Lewis (FC Dordrecht).

Rode kaarten: 60. Willem Janssen (FC Utrecht, twee keer geel), 77. Josimar Lima (FC Dordrecht, twee keer geel) en 90+1. Marvin Peersman (FC Dordrecht).

 

Toeschouwers: 15.281.

 

Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer.

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Chris Kum, Gévero Markiet, Timo Letschert, Jeff Hardeveld; Willem Janssen, Yassin Ayoub, Mark Diemers (70. Kai Heerings); Edouard Duplan, Sébastien Haller (83. Rubio Rubin), Tommy Oar.

Opstelling FC Dordrecht:
Filip Kurto; Jeffry Fortes (46. Jordy van Deelen), Josimar Lima, Marvin Peersman, Robin Gosens; Matthew Steenvoorden, Funso Ojo (54. Rick ten Voorde), Ricky van Haaren (54. William Troost-Ekong), Joris van Overeem; Anthony Biekman, Fernando Lewis.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.