FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 februari » Vertrek Anouar Kali naar Qatar is definitief

 

 

 

Anouar Kali vetrekt definitief naar Al Arabi in Qatar. Aanvankelijk leek Kali voor een bedrag van twee a drie ton te vertrekken. Met de transfer is uiteindelijk een bedrag rond 500.000 euro exclusief bonussen gemoeid. Dit bedrag is zeer welkom, omdat FC Utrecht nog altijd een behoedzame financiële koers moet varen.

 

kali3-2.jpg

 

In Utrecht rekende men tijdens de afgelopen transferperiode op een vertrek van Tommy Oar. De Australiër bleef echter bij FC Utrecht, waardoor men een streep moest zetten door inkomsten waar men min of meer al op had gerekend. Geld komt er nu alsnog.

 

Behalve in financieel opzicht is de deal voor zowel FC Utrecht als Kali om nog een reden een uitkomst. Er was een netelige situatie ontstaan, nadat Kali onlangs bij een aanvaring op het trainingsveld ploeggenoot Kristoffer Peterson een gebroken kaak sloeg. Sindsdien lag hij extra onder vuur bij de eigen aanhang, die na het transfervrije vertrek van Kali al erg kritisch op de speler was.

 

De zelf opgeleide Kali kwam afgelopen zomer transfervrij terug naar FC Utrecht, nadat hij de club een jaar eerder ook transfervrij nog had verruild voor Roda JC.Anouar Kali tekent in Qatar een contract tot 2018.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.