Vandaag stond voor FC Utrecht O14 de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma. Bij de aankomst, prachtig gelegen naast het Sportcentrum NOC-NSF, valt direkt het fantastische jeugdcomplex met dito faciliteiten op.

FC Utrecht begon zoals het de afgelopen weken ook voetbalde. Heel dominant voetballend op de helft van de tegenstander. Vitesse kwam er fysiek en technisch niet aan te pas. Utrecht voetbalde vrijuit met een kleine kanttekening dat de eindpass niet altijd goed aankwam. In de 15de minuut viel de 0-1. Een strakke corner vanaf rechts werd prachtig ingekopt door onze aanvoerder. Utrecht gaf meer gas in de 26ste minuut was er op het middenveld een prachtige steekpass de voorzet vanaf rechts was op maat en op de rand 16 kreeg de linksbuiten de bal geweldig op zijn schoen. Met een prachtige halve volley was de keeper van Vitesse verslagen 0-2.

Utrecht hield ook in de tweede helft grip op de wedstrijd, gaf voldoende druk op de bal en drong Vitesse ver terug. In de 60ste minuut viel de 0-3 en de 0-4 viel in de 68ste minuut. De 0-4 werd gescoord door de linksbuiten van Utrecht net terugkerend van een hamstring blessure. Een strakke pass van onze centrale verdediger over 20 meter bracht de linksbuiten in stelling. Een snelle actie met een prachtige afsluiting. Belangrijke punten in deze fase van de competitie. Aankomende zaterdag ADO Den-Haag op bezoek in Utrecht.