FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2013 september » FC Utrecht gaat kanariegeel de bekerstrijd in

 

 

 

Net als vorig seizoen speelt FC Utrecht dit seizoen zijn wedstrijden om de KNVB beker niet in het thuis- of in het uittenue. Speciaal voor de bekerduels is een derde tenue ontwikkeld. FC Utrecht gaat spelen in een afgeleide van het geelzwarte tricot waarmee DOS in het seizoen 1957/1958 kampioen van Nederland werd.

DOS is één van de fusieclubs, naast Elinkwijk en Velox, waaruit FC Utrecht in 1970 ontstaan is. Tevens is het logo van DOS, evenals dat van de andere twee voorlopers van FC Utrecht, sinds vorig seizoen terug te vinden in de kraag van de FC Utrecht-shirts. Vorig seizoen kwam FC Utrecht uit in het overwegend witte tenue, wat refereerde aan het shirt waarin FC Utrecht in het seizoen 2003/2004 de beker won. Nu volgt dus een geelzwart tenue. FC Utrecht borduurt hierdoor voort op de traditie die vorig jaar is ingezet; ieder seizoen een nieuw, speciaal bekertenue.

Gisteren werd in Stadion Galgenwaard het nieuwe bekertenue door Dave Bulthuis overhandigd aan DOS-coryfeeën Henk Temming en Gerrit Krommert. Beide heren speelden in het kampioenselftal van DOS. Samen bezoeken zij nog steevast elke thuiswedstrijd van FC Utrecht.

 

BekershirtReacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bekershirt FC Utrecht,