FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 januari » Medewerker en exmedewerker verdacht van betrokkenheid bij overval

 

 

 

Een medewerker en een voormalig personeelslid zijn vermoedelijk betrokken bij de overval op het kantoor van FC Utrecht van maandag.

Dat melden bronnen binnen en rondom de club. Beide mannen zijn gearresteerd en daarnaast hield de politie nog een derde handlanger aan. Het buitgemaakte geld is nog niet terug.

 

vanschaikbellem.jpgDe overvaller zou tot voor kort bij de club gewerkt hebben. De medewerker die hem hielp bij de overval, zou de code kennen van de kluis, waaruit het geld is weggenomen.

Het zou gaan om 77.500 euro, maar FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik wil dat niet bevestigen. Ook willen officiële woordvoerders van de club niet bevestigen dat de overvaller en zijn handlanger mensen van de club zijn of waren.

Wel zou er binnen de club boos zijn gereageerd op het feit dat er nog zoveel contant geld in huis was. Of de opbrengst van de vriendschappelijke wedstrijd tegen Borussia Dortmund van vorige week woensdag nog in die kluis zat, is niet duidelijk. Die wedstrijd leverde zo'n 100.000 euro op.

De officiële lezing van de politie luidt dat een medewerker van de eredivisieclub maandagavond rond zeven uur met een wapen bedreigd werd door een gewapende man die het stadion was binnengedrongen. De medewerker gaf geld uit de kluis aan de overvaller. Na onderzoek werden volgens de politie gisteravond drie mensen opgepakt. Over hun identiteit wil de politie niets zeggen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.